Odbačeni topovi uskoro će ponovo pucati!

Tragom maila kojeg smo dobili od našeg čitatelja pokušali smo saznati tko je odgovoran za odbačene topove u Tvrđi kao i što učiniti kako bi se topovi spasili.

” Poštovani, molim Vas napišite tekst o tome kako 12 topova u Tvrđi propada i čeka da ih netko ukrade. Stoje nabacani jedan na drugog kao da su glomazni otpad, a zapravo je riječ o kulturnoj baštini grada – svjedocima povijesti! Topovi se nalaze u jednoj ulici u ne baš u eksponiranom dijelu Tvrđe, no ipak ih netko može preko noći odvesti i prodati u staro željezo, što bi bio kulturocid! A to je moguće, znate što se sve danas događa. Molim vas da pokrenite priču, da ne bi bilo kasno kad ih odvezu u zelenom TAMiću…”

Nakon obavljenih konzulatacija oko lokacija gdje bi se topovi mogli postaviti došlo se do rješenja, a slučaj topovi uskoro će biti i zaključen.

Prema pisanju portala Osijeknet.com ovih dana bageri i kamioni užurbano rade u blizini Vodenih vrata, kako bi se završilo započeto istraživanje, te se radi na već započetom projektu kod samih Vodenih vrata, a ujedno se pravi i mjesto gdje će topovi biti postavljeni.

Mi smo cijeli projekt pokrenuli prošle godine, a u ovoj godini ga moramo završiti. Ono što vidite, onu zemlju tamo, to je ustvari srušeni bastion Sv. Karla. Mi ćemo sada nasipati zemlju, napraviti otkope i sve što ide, te ćemo u konačnici dobiti obrise bastiona Sv. Karla koji je srušen i na područje će biti postavljeni topovi o kojima se priča, kaže ravnateljica Agencije za obnovu osječke Tvrđe Valerija Vuković, dodavši kako će na cijelo područje biti zasađena i trava.

Ukoliko netko od naših čitatelja zna za slične slučajeve, a misli da mi možemo pomoći u rješavanju problema pozivamo ga da se javi na naše kontakte.

Tekst: SiB.hr i OsijekNet.com

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari