Drvengrad u novom ruhu

Na tekst objavljen u Glasu Slavonije 11. kolovoza pod naslovom “Roditelji traže hitna ulaganja – igrališta su opasna za djecu” reagirali su iz tvrtke Unikom koja je zadužena za održavanje dječjih igrališta u Osijeku.

Za održavanje dječjih igrališta, njih stotinu, iz gradskog se proračuna kroz tvrtku Unikom svake godine utroši 325.000 kuna, a taj iznos, kažu u Unikomu, dovoljan je tek za kozmetičke popravke.

Igrala na svim igralištima svakim su danom sve starija, njihova konstrukcija stari i svima je potreban cjeloviti remont, no za to treba osigurati sredstva. Devastacija dječjih igrališta jest velika, ali oštećenja popravljamo u kratkom roku – tvrdi Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma.
Na kritike sugrađana u Unikomu odgovaraju da su igrališta namijenjena djeci, a ne odraslima te nije čudno ako neka igrala ne podnose veliku težinu. Po pitanju nedostatka hlada u Zoo landu, u Unikomu napominju da nemaju ništa s projektom u kojemu nema zelenila ili nadstrešnice te da će, dođe li nalog iz Grada, zasaditi drveće koje će osigurati hladovinu.

Vandala ima, a bude i nehotičnog oštećivanja. Ne možemo na svako igralište stavljati videonadzor, ne želimo od igrališta praviti “big brother”. Komunalni redari imaju zadatak obilježiti i pratiti igrališta, a situacija ide nabolje. Problem s izmetom kućnih ljubimaca posljednjih se godina dosta popravio, očekujem da će tako biti i s oštećivanjem sprava jer se mentalitet očito mijenja – kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

[important title=Drvengrad u novom ruhu]
Šteta u Drvengradu, pak, otklonjena je u srijedu kada su postavljene nove daske na mjestu gdje su nedostajale. No Drvengrad će uskoro zasjati u sasvim novom ruhu. Naime, postojeća oprema izmjestit će se u dječje vrtiće koji nemaju dosta igrala, a na njihovo mjesto dolazi potpuno nova oprema sponzora, tvrtke Konzum.[/important]

TEKST: I.Sekol, www.glas-slavonije.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari