VIDEO: Radovi u Donjem gradu i Retfali

 

Uz brojne kapitalne projekte koji se ovoga ljeta izvode u Osijeku, nastavljaju se i radovi na uređenju i obnovi kolnika. Tako su na red došle i dvije ulice – Kolodvorska i Kapelska koje su među najprometnijima u gradskoj četvrti Retfala.

Obnova Kolodvorske i Kapelske ulice novim asfaltnim slojem planira se u ukupnoj dužini od 1360 metara, a vrijednost radova iznosi 590 tisuća kuna. Radove izvodi tvrtka Gradnja, a rok za dovršetak je u iduća dva do tri dana.

Rekonstrukciju ove dvije ulice financira Osječko-baranjska županija koja je ove godine u proračunu osigurala 82 milijuna kuna za izgradnju, rekonstrukciju te redovno i izvanredno održavanje županijskih i lokalnih cesta.
Zbog velike prometne zagušenosti ovog dijela Retfale danas je najavljeno i kako će se uskoro promijeniti prometna regulacija u nekoliko ulica u ovom dijelu grada.
Najvažnija promjena je što će dvije najprometnije ulice – Psunjska i Kozjačka postati jednosmjerne i to u smjeru sjever-jug za Psunjsku te istok-zapad za Kozjačku ulicu.

Premda navigacija kroz novu prometnu regulaciju u osječkom Donjem gradu još uvijek predstavlja problem onima koji su navikli voziti tim dijelom grada, ta će vožnja uskoro biti barem ugodnija.

Ovih se dana, naime, obnavlja asfaltni sloj na kolniku u Crkvenoj ulici te na raskrižju sa Zelenim poljem.

Radovi u Crkvenoj ulici izvode se na dva njezina dijela, ukupne dužine 365 metara. Izvođač radova je tvrtka Unikom, a u ovu svrhu iz gradskog proračuna izdvojeno je 336 tisuća kuna.

Naglašeno je i kako će zahvaljujući novoj prometnoj regulaciji, ali i postavljanju novog asfaltnog sloja u Donjem gradu, nakon što se građani priviknu, biti smanjena gužva i olakšan promet.

Planira se kako će obje dionice Crkvene ulice biti dovršene tijekom sutrašnjeg dana. Tvrtka Unikom uskoro će započeti radove na još tri ulice u gradu: Monspergerovoj kod zapadnog ulaza u bolnicu, Bosutskoj te Stepinčevoj od Vukovarske do ulice Kralja Zvonimira.

VIDEO:

VIDEO I TEKST : STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari