VIDEO: Niže zakupnine na Trgu slobode

Riječ je, inače, o devet lokala, a Grad će im izići u susret zbog smanjenja prometa prouzročenog radovima.
“Već na sljedećem kolegiju snizit ćemo zakupnine što je moguće više, a 383 stanara te sve ostale građane molim za strpljenje dok traju radovi”, poručio je jučer gradonačelnik.

Nakon što se polože sve instalacije, što očekujemo sljedećeg tjedna, moći će se zahvatiti šire područje uređenja partera. Plan je da ove godine prve dvije etape projekta budu potpuno gotove, a s obzirom na veliku fluktuaciju pješaka radovi će biti prilagođeni njima”, kazao je arhitekt Predrag Rechner. Riječ je, podsjetimo, o investiciji od 23,4 milijuna kuna.


Osim toga, Vodovod investira tri, a HEP-Toplinarstvo osam milijuna kuna. Pri tome će Vodovod, kazao direktor Ljubomir Novoselić, na Trgu slobode prvi put u Osijeku primijeniti novu metodu; napravit će 100 metara kanalizacije bez kopanja u dijelu Trga koji je pod zaštitom. Da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, potvrdili su i Ivica Mihaljević, direktor osječkog pogona HEP-Toplinarstva, i Zorislav Šmit u ime Gradnje. Čulo se, također, da je definirana lokacija za spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

“Molim građane za strpljenje jer Osijek će dobiti jedan od najljepših trgova u ovom dijelu Europe. Zahvaljujem Gradu što je skupio snage krenuti u ovaj projekt”, rekao je Ivica Završki u ime GČ Gornji grad, na što je Bubalo zaključio da su “snage uvijek imali, ali trebalo je skupiti novca”
.
Grad, zaključio je, danas ima osigurana sredstva da svi radovi budu završeni do kraja iduće godine.

VIDEO:

TEKST: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari