Uklonjena prepreka za tvornicu etanola

Vlada RH na zatvorenom je dijelu sjednice izmijenila Uredbu o određivanju lučkog područja luke Osijek. Konkretnije, prošireno je lučko područje luke Osijek, stoji na web stranici Vlade.

Branka Andraši, pročelnica gradskog UO za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša, pojašnjava kako je Lučka uprava Gradu uputila zamolbu za proširenje lučkog područja, što je gradska uprava učinila kroz izmjene i dopune Prostornog plana i Generalnog urbanističkog plana.
“Lučka uprava upisala je jednu česticu kao lučko područje, koja je dio Slobodne zone. Postojala je, dakle, pogreška u Gruntovnici koju smo morali ispraviti”, kaže Andraši.


Jučer je, dodala je, u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva bio održan javni uvid u prostornu dokumentaciju, na koji je otišao i predstavnik Grada Osijeka. Grad, naime, mora dati suglasnost na izmjene. Riječ je potezu bitnom i za jedan od trenutačno najznačajnijih kapitalnih projekata u gradu, izgradnju tvornice etanola. U cilju realizacije toga projekta, Grad se ranije već odrekao dio svoga zemljišta.
Prema neslužbenim informacijama, prikupljaju se posljednji potrebni dokumenti prije samog početka izgradnje tvornice.


TEKST: (M.Mi.) Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari