FOTO i VIDEO: U proljeće počinje gradnja Aqua parka

Premda na računu Grada danas ima 81 milijun kuna, a Grad nikome ne duguje ni lipu, poruka direktorima svih javnih poduzeća i dalje je ista: nitko ne može trošiti više nego što ima!

Poručio je to gradonačelnik Krešimir Bubalo nakon jučerašnjeg sastanka s direktorima gradskih tvrtki, na kojemu su glavne teme bile analiza poslovanja tih tvrtki u prvih šest mjeseci, nastavak racionalizacija u poslovanju te priprema projekata za EU fondove. Dosta se razgovaralo i o lažnim prijavama prebivališta. “U GPP-u je proveden pilot-projekt, rade se analize u svim tvrtkama, ustanovama i školama. Nisu u pitanju samo putni troškovi nego i prirez te porez na dohodak, a svako takvo kršenje zakona čini veliku štetu Gradu“, poručio je Bubalo, uputivši apel svim poduzetnicima da vode brigu o tom pitanju. Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak podsjetio je kako su Osječani, nakon odluke da će se sufinancirati troškovi vrtića samo za roditelje s područja grada, u nekoliko tjedana dobili stotine novih sugrađana.

Dali smo nalog direktorima da se u društvene ugovore ubaci stavka da će se sva dobit reinvestirati. To je u skladu sa smjernicama EU, a mi nastavljamo proces oko izlaska na tržište svega što nije komunalna djelatnost“, poručio je gradonačelnik. Pohvalio je Vodovod za kvalitetnu pripremu više od 80 milijuna eura vrijednog projekta pročišćivača, ali i izradu dokumentacije za gradnju sjevernog kolektora uz sufinanciranje EU. “Ovogodišnja sezona na Kopiki bila je za svaku pohvalu, čestitam Športskim objektima. Očekujem, međutim, da do 1. svibnja 2013. Kopika postane regionalni centar zabave – vjerujem da ćemo dobiti investitora i sredstva, te da će gradnja aqua parka početi u proljeće sljedeće godine“, rekao je jučer Vrdoljak. Luksemburški investitor, otkrio je, osigurao je trećinu sredstava, a u tijeku su pregovori s EBRD-om za ostatak. Dodao je još kako se radi analiza svih objekata ŠO te istražuju mogućnosti davanja u koncesiju.

PREZENTACIJA:

[blockquote]Tramvaji i bicikli

U planu je kupnja tri polovna tramvaja, a nagodinu će početi gradnja tramvajske pruge kroz Višnjevac. Grad, uz partnere, Croatia osiguranje i Poštansku banku priprema projekt stipendija za djecu iz Klasja, a s gradskim tvrtkama dogovorena je suradnja sa srednjim školama oko obavljanja stručne prakse za učenike. U suradnji sa Županijom, i nagodinu će se nastaviti projekt sufinanciranja obnove pročelja, dok će se, zaključio je Vrdoljak, za desetak dana na ulicama pojaviti prvi javni gradski bicikli.[/blockquote]

POGLEDAJTE: Waterpark vrijedan 7 milijuna eura u Osijeku?

Tekst: Mario MIHALJEVIĆ (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari