– Prvi zapisi o prvom kruhu koji je čovjek napravio su stari
nekoliko tisuća godina. Budući da je kruh prisutan u svakodnevnom
životu, a i ovim počinjemo Dane kruha koji se tradicionalno
obilježavaju u listopadu u našim krajevima, mi smo pripremili
nekoliko zanimljivih recepata – rekla je Ljiljana
Olujić voditeljica Udruge Ekorural
Net.
Posjetitelji Zelenog četvrtka mogli su tako
dobiti recepte Kruha sa sojom ili ružmarinom, Vitaminskog kruha,
a otkrivene su im i tajne vinske pogače. Krušni proizvodi na
tržnici su se mogli i kušati. Sa svojim se proizvodima
predstavila Braniteljska zadruga Donji
grad.
– Braniteljska zadruga Donji grad se bavi proizvodnjom raznih
vrsta kruhova, pogača, lepinja, slanih i slatkih pita, štrudli.
Najpoznatije su nam štrudle. Osnovne vrste su višnja, jabuka,
mak, orah, sir, šumsko voće.
Gotovo je bezbroj načina na koje možemo jesti i praviti kruh. Na
nama je samo da izaberemo i uživamo.
{youtube}DHeDH9NXPo8{/youtube}
Tekst: www.stv.hr