Šišljagić: HDZ i SDP su nesposobni voditi Hrvatsku

Članovi HDSSB-a u subotu u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Osijeku obilježili su šestu obljetnicu osnivanja, te predstavili dio izbornog programa za parlamentarne izbore na koje će izaći samostalno.

Predsjednik Glavnog odbora stranke HDSSB-a, Dinko Burić, rekao je kako je na današnji dan prije šest godina u istom ovom prostoru osnovan Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje iz kojega je proizašla i stranka.

Burić je kazao i kako u ime svih članova HDSSB-a pozdravlja »generala hrvatske vojske i čovjeku koji je utemeljio HDSSB Branimira Glavaša koji je osuđen u politički montiranom procesu« te je pozdravio generale Antu Gotovinu, Mladena Markača i Mirka Norca.

Predsjednik stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je da na izbore HDSSB-e ide samostalno uz slogan »Za svoje«, a nakon izbora svi oni koji prihvaćaju njihov program mogu koalirat s HDSSB-om.

»Proglašavali su nas neprijateljima države, politički i sudski proganjali, proglašavali autonomašima, ali nisu nas uspjeli uništiti i danas je HDSSB snaga koja može pokrenuti i regiju i Hrvatsku«, rekao je Šišljagić, dodavši da je od početka HDSSB bio zagovornik ustroja Hrvatske na pet regija.

Stavio je znak jednakosti između HDZ-a i SDP-a istaknuvši da »ni jedni ni drugi ne znaju kako Hrvatsku izvući iz teške situacije«. Upitao je kako oni iz redova HDZ-a, čiju su brojni rukovodeći članovi kao i bivši premijer Sanader optuženi ili osumnjičeni za teška kriminalna djela, mogu govoriti o budućnosti Hrvatske.

HDSSB-e ne zanimaju ministarstva i ostala mjesta već isključivo Hrvatski sabor, gdje želimo potaknuti ravnomjerni razvoj svih hrvatskih dijelova, dok je glavna tema »Kukuriku sastanaka podjela fotelja«, ustvrdio je Šišljagić.

Predsjednika SDP-a Milanovića je optužio da je »narcisoidan zbog čega nije imao odlučnosti zaustaviti HDZ-ovu agoniju«.

Glavna programska orijentacija HDSSB-a je jako gospodarstvo, razvoj poljoprivrede te osiguravanje prosperiteta Slavonije i Baranje i cijele Hrvatske.

Osječki gradonačelnik i predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo kazao je kako ni HDZ-e ni SDP-e ništa ne nude u svojim programima osim obećanja i to – kako je kazao – »kao da je SDP-u program pisao Djeda Mraz, a HDZ da je podnio protiv Sanadera kaznenu prijavu jer je opljačkao Djeda Mraza«.

Saborski zastupnik HDSSB-a i predsjednik te stranke iz Slavonskog Broda, Boro Grubišić, kazao je kako je HSS »grobar hrvatske poljoprivrede«, dodavši da HDSSB ima program za poljoprivredu i razvoj regije i cijele Hrvatske.

{youtube}PyUZG8NPocI{/youtube}

Tekst: HINA
Foto: D.Tijardović

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari