VIDEO: Četverolist u novom ruhu

Najviša stambena zgrada u Osijeku, poznati Četverolist kao prvi osječki neboder godinama je bio ponos grada, ali u posljednje vrijeme je postao poznatiji po neuređenom pročelju te stanovima punim vlage.

Zgrada je prošle godine postala i opasna kada su s nje počeli otpadati dijelovi pročelja, no na svu sreću ove je godine počela obnova koja se bliži završetku.

O uređenju pročelja Četverolista razgovara se već godinama, već su se raspisivali i natječaji, ali se zbog velikog iznosa uvijek odustajalo od radova. No, nakon što je prošle godine tijekom olujnog nevrijemena dio pročelja pao sa zgrade konačno je skupljeno dovoljno potpisa stanara na suglasnost o početku radova.

Osim što se uređuje pročelje Četverolista u sklopu obnove ugrađuje se i nova toplinska izolacija što bi trebalo smanjiti troškove grijanja. Završetak radova očekuje se do kraja godine.

U napredak na radovima na osječkom neboderu danas se uvjerio i gradonačelnik Bubalo koji je naglasio kako je do sada u Osijeku uređeno 275 objekata za što je izdvojeno 36 milijuna kuna.

Bubalo je danas upozorio i na obližnju željezničku postaju koja je u krajnje derutnom stanju. Bubalo je naglasio i kako je grad spreman pomoći i pri uređenju željezničkog kolodvora, denivelaciji prijelaza kao i  rješavanju pitanja prijelaza u ulici Leopolda Bogdana Mandića.

VIDEO: 

FOTO: Rocky SSC forum

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari