U Osijeku Centar izvrsnosti u proizvodnji hrane

U Osijeku Centar izvrsnosti u proizvodnji hrane

Rektorica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Gordana Kralik i Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan, jučer su potpisali Sporazum o sufinanciranju i provedbi znanstveno-istraživačkog projekta "Centar izvrsnosti u proizvodnji hrane”.

U projekt, prvi takve vrste u Hrvatskoj, kako je istaknula
rektorica, bit će uključeni znanstvenici s Poljoprivrednog te
Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Poljoprivrednog instituta
Osijek i Hrvatske agencije za hranu. Županija je projekt
sufinancirala s 50.000 kuna.

“Riječ je o vrlo značajnim početnim sredstvima koje je
Županija izdvojila za pokretanje ovog projekta kojemu je u
konačnici cilj osnivanje centra izvrsnosti u proizvodnji hrane sa
sjedištem u Osijeku”,
kazala je Gordana Kralik te napomenula
da je nedopustivo da se u Hrvatsku, koja ima proizvodnih
potencijala, uvoze ogromne količine hrane.
Župan Šišljagić je naveo podatak da je u 2009. godine u
RH uvezeno hrane u vrijednosti 15 milijardi kuna
te je
također dodao da bi osnivanje centra trebalo pridonijeti
proizvodnji visokokvalitetne hrane vodeći brigu o zaštiti
okoliša.

VIDEO:

TEKST: Z.Rupčić, Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari