Popularna Srednjika dogodine u novome ruhu

Srednjoškolsko igralište, odnosno popularna Srednjika u 2012. godini osvanuti će u potpuno novome ruhu. Nova atletska staza, gumirani tereni za košarku i rukomet, novi asfalt, izmještanje klizališta dio su projekta rekonstrukcije.

Na tu temu, popričali smo sa Zvonkom Ibriksom, direktorom Športskih objekata.

“U planu je da se u 2012. godini Srednjika u potpunosti renovira, a to uključuje sve sastavne dijelove tog malog sportskog centra“, rekao je Ibriks.

Tako će nogometni tereni dobiti novi sloj asfalta, s obzirom da sada za vrijeme i nakon kiše tereni doslovno plivaju, a tereni za košarku i rukomet biti će presvučeni gumiranim slojem kako bi svim sportašima rekreativcima igranje bilo čim ugodnije.

Osim terena za ekipne sportove urediti ćemo i boćalište, a natkriti će se i bazen u kojem danas naši najmlađi sugrađani uče svoje prve plivačke pokrete, ali samo tijekom ljeta, dodao je Ibriks.

Jedan od najvećih zahvata na kompleksu biti će i rekonstrukcija tartan staze koju koriste brojne škole i rekrativci, a godinama vapi za obnovom. Staza će tako dobiti novi, znatno kvalitetniji sloj.

Novost je i da će tijekom zahvata na igralištima odraditi i priprema sustava za hlađenje, što je preduvijet za prebacivanje klizališta sa Sokola na Srednjiku. Razlog izmještanju je buduća rekonstrukcija dvorane Sokolski dom koja bi prema nacrtima trebala u potpunosti promjeniti sadašnju funkciju Sokolskoga doma.

Pogledajte: Gradsko klizalište na Sokolu otvara se 27. studenog

Upitali smo Ibriksa i što će biti sa Skate parkom: “Skate park za sada se neće dirati, odnosno izmještati, a pokušati ćemo i u njemu pružiti dodatne sadržaje za sve oni koji tamo borave svakodnevno.”

Prema onome što se danas moglo čuti na sastanku gradonačelnika sa pročelnicima gradskih službi, sve to trebalo bi koštati između četiri i pol i pet milijuna kuna, a osim navedenoga popraviti će se i ograda igrališta te urediti sanitarni čvor.

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: Športski objekti
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari