VIDEO: U Osijeku ukraden Djed Mraz

 Svjetleća figura Djeda Mraza koju su Stjepan Kramar iz Osijeka i njegova djeca stavili pred ulaz u obiteljsku kuću svima je bila simpatična. Svjetleći Djedica visok oko metar pozdravljao je prolaznike podignutom rukom.

Bio je dio božićnih ukrasa kakve imaju gotovo svi u osječkoj Pakleničkoj ulici. No u srijedu navečer samo je nestao.

Otišli smo spavati i Djedica je ostao pred vratima. Ujutro rano ustao sam šetati psa, izašao iz kuće i vidim da mi nešto nedostaje. Odmah mi je bilo jasno da je netko ukrao Djeda Mraza. S obzirom na to da imam nadzornu kameru na kući, pregledao sam snimku i vidio osobu koja ga je ukrala. Riječ je o mršavom muškarcu, rekao bih mlađem. Čak je imao i kapu Djeda Mraza na glavi. Prolazio je, došao pred vrata, uzeo Djedicu pod ruku i otrčao u mrak – kaže Stjepan, koji je poprilično razočaran ovim besmislenim lopovskim činom jer takve figure božićnih likova ne stoje puno i nije ih teško nabaviti.

Pomislio sam, pa kamo ide ovaj svijet kad i Djeda Mraza ukradu – kaže Kramar dodajući da ne zna kako će objasniti svojoj djeci zašto je netko ukrao Djeda Mraza.

Osječani se šale kako bezobrazni lopov još nije poslao zahtjev za otkupninom svog taoca Djeda Mraza. Svjetleći Djed bio je visok 90 centimetara i imao je ispruženu ruku. Njegov je otmičar mlađi, mršaviji muškarac koji je, poput zlog Grincha iz priča i crtića, na glavi imao kapicu Djeda Mraza.

TEKST I VIDEO : 24sata.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari