VIDEO: Europska unija – DA ili NE

Ove nedjelje građani Republike Hrvatske imat će priliku donijeti nakon referenduma o neovisnosti možda najvažniju odluku u povijesti zemlje – hoće li Hrvatska ući u Europsku uniju.

U medijima traje prava bitka između onih koji pozdravljaju europsku Hrvatsku i onih koji se tome protive, a doprinos javnoj raspravi danas su imali priliku dati i osječki studenti pravnog fakulteta.

Europska unija – da ili ne, pitanje je na koje će odgovor za tri dana dati sami građani. Prva će to prilika za sudjelovanje na referendumu biti i za one koji su bili premladi da bi izrazili svoje mišljenje posljednji puta kada se odlučivalo o budućnosti Hrvatske. Doprinos će dati i brojni studenti i ostali mladi na čiji će život odluka o ulasku ili neulasku imati i najveći utjecaj.

U današnjoj javnoj raspravi zastupljena su oba mišljenja; stav protiv ulaska Hrvatske u EU zastupali su profesor Ante Lauc s Ekonomskog fakulteta u Osijeku te Vjekoslav Majnarić iz Vijeća za Hrvatsku ne u Eu, dok su argumente za ulazak predstavili profesor Josip Vrbošić s Pravnog fakulteta te Kristina Babić iz PR Agencije «Simfonija».

Današnju javnu raspravu organizirali su studenti Pravnog fakulteta u Osijeku, a uz njih su sudjelovali i osječki predstavnici mladeži različitih političkih opcija koji su iznijeli svoja mišljenja.

Što se više bliži dan referenduma ankete javnog mijenja sve više daju sliku napete utrke u kojoj će o sudbini Hrvatske vjerovatno odlučivati oni koji su još uvijek – neodlučni. Među njima je zasigurno i veliki broj mladih, a kako će oni glasati doznat ćemo tek poslije nedjelje.

POGLEDAJTE i anketu na našem portalu

VIDEO:

TEKST I VIDEO: STV

FOTO: Dnevnik.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari