Trg na Jugu 2 biti će gotov do 30.svibnja

U okviru obilaska gradskih četvrti i mjesnih odbora na području grada Osijeka, održan je radni sastanak s predstavnicima u Vijeću Gradske četvrti "Jug 2".

U okviru obilaska gradskih četvrti i mjesnih odbora na području grada Osijeka, održan je radni sastanak s predstavnicima u Vijeću Gradske četvrti “Jug 2”.


Gradonačelnik Krešimir Bubalo, pročelnici upravnih odjela Grada Osijeka, direktori tvrtki u vlasništvu Grada te vijećnici u GČ “Jug 2” osvrnuli su se na aktualnu problematiku na području ove gradske četvrti, uz realizaciju projekata u 2011. godini te najavu prioriteta za 2012. godinu.

I na području ove četvrti program za 2011. godinu, u iznosu od 650.000,00 kuna, u cijelosti je realiziran. Obnovljeni su nogostupi Velebitskoj, Plitvičkoj, Lastovskoj, Brijunskoj, Frakopanskoj, Trpanjskoj te ulici Rastanci, a javna je rasvjeta obnovljena na dijelu Opatijske ulice. Izgrađena su parkirališta u Lošinjskoj i Korčulanskoj ulici, potom boćalište kod dvorane Jug te reciklažno dvorište.

U tijeku su radovi na uređenju središnjeg trga Jug 2, a koji bi trebali završeni do Dana GČ Jug 2, 30. svibnja.



U suradnji s državom pokrenut ćemo projekt izgradnje stambenih zgrada Jug 4 na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Osijeka” rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo pojasnivši da je postupak izvlaštenja prezahtjevan i dug, a ponekad i gotovo neprovediv. Odnosi se to i na upit o izgradnji intrazonske ceste, usporedne s Opatijskom ulicom.

Ove će godine uslijediti uređenje Bajera, s novim pontonom, kao i izgradnja stanova u Umaškoj ulici za koju je Grad ove godine izdvojio 8.680.000,00 kuna, a ovih dana će biti objavljen i natječaj. Za program prioriteta GČ Jug 2 u 2012. godini planirana su sredstva u iznosu od 683.000,00 kuna.

VIDEO:


VIDEO-TRG JUG 2 – PREZENTACIJA

TEKST: Blaženka Alerić, Grad Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari