U osječkom Aquaparku i do 185 000 posjetitelja godišnje

Alfonso Ribarrocha, direktor španjolske tvrtke APM Group – Action Park u sklopu panela na sajmu REXPO Zagreb 2012 predstavit će projekt Aquapark u Osijeku.

Alfonso Ribarrocha, direktor španjolske tvrtke APM Group – Action Park u sklopu panela na sajmu REXPO Zagreb 2012 predstavit će projekt Aquapark u Osijeku.

Riječ je o vodenom parku koji bi trebao biti najveći u ovom dijelu Europe, a planira se privlačenje posjetitelja u krugu od čak 300 kilometara oko Osijeka. Action Park tvrtka je s tridesetogodišnjim iskustvom u industriji vodene zabave, s čak 200 vodenih parkova diljem cijelog svijeta.

U sklopu sajma REXPO planirano je sedam panel konferencija, a Ribarrocha će sudjelovati u raspravi na temu vodenih parkova i zabavne industrije te govoriti o njihovoj važnosti i sve jačem utjecaju u turizmu i razvoju nekretnina i investicija. Kroz dinamičnu raspravu, Ribarrocha je sličnim predavanjima upozorio na njihov potencijal u pokretanju cijelu ekonomije i važnost uključivanja u projekt prije ostalih zemalja u regiji.

Glavni je cilj tvrtke Aquapark u Osijeku uklopiti u već postojeći krajobraz lijeve obale Drave. Očuvanjem  postojećeg zelenila, kao i šetnice na samoj Copacabani, planirana su i tri tematska dječja bazena, a posjetitelji će se moći detaljnije upoznati sa dalekom prošlošću i brojnom florom i faunom koja je tada bila dio Panonskog mora.

Prema dosadašnjim rezultatima Action parka u drugim dijelovima svijeta, i uzimajući u obzir određene varijable, planirani bi se broj posjetitelja kretao oko 185.000 ljudi godišnje. Vrijednost cijelog projekta (nije uračunata naknada za zemljište) je oko 54 milijuna kuna. Cijelim su projektom oduševljeni osječki  dogradonačelnik te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, a zasigurno će kroz svoje predavanje Ribarrocha zainteresirati i sve ostale potencijalne ulagače.

VIDEO:

IZVOR:Radio Osijek /AB/

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari