Kupalište uz Kopiku dvostruko veće, vlasnicima pasa nova plaža

Još veća, duža i pjeskovitija Copacabana!

Još veća, duža i pjeskovitija Copacabana!

osijekizzmaja26.jpg

Namjeru takvim učiniti ovo poznato osječko kupalište, ali i najveće kupalište pod vedrim nebom kontinentalnog dijela Hrvatske, partnerski iskazuju Športski objekti i Hrvatske vode.

Nizvodno od visećeg mosta, Hrvatske vode bi napravile tzv. perce, koje bi maticu rijeke odvratilo od lijeve obale i na taj način umanjilo eroziju. Time bismo dobili znatno veću površinu iskoristivu za plažu”, otkriva Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata. Površina pod pješčanom plažom počela bi gotovo odmah od mosta, a postojeća pješčana plaža na sadašnjoj Kopiki bi se znatno proširila u dubinu Drave, bar do polovine prostora koji bovama biva omeđen za kupanje. Za tu bi namjenu, a to bi bila obveza Športskih objekata, bilo potrebno navesti znatne količine novog pijeska, ali i dodatno urediti i sve prateće sadržaje, od higijenskih do ugostiteljskih. “Proširenje će zasigurno zahtijevati i pojačanje mjere opće sigurnosti pa će biti nužno angažirati čamac i određeni broj spasilaca“, kaže Ibriks.

Hoće li sve ovo biti razlog da Športski objekti i na ovom dijelu kupališta počnu naplaćivati ulaz još je predmet razmišljanja. U svakom slučaju, čini se kako bi cijeli prostor kupališta Copacabana mogao imati znatne prostorne izmjene. Na postojećem bazenskom dijelu bit će izgrađen Aquapark s nizom sadržaja koji bi kupališnu sezonu trebali produžiti na 120 dana.

osijekizzmaja31.jpg

Iz toga dijela bit će izuzet olimpijski bazen, uz koji će biti izgrađen novi dječji bazen. Naposljetku, za stanovnike Lijeve obale koji prostor Kopike koriste kao prečicu za prolazak do pješačkog mota bit će izgrađena posve nova prometnica. Kako bi se povećala sigurnost kupača, ali i razina higijene, u Športskim objektima su razmišljanja kako bi bilo dobro odviknuti dio građana da na ovo kupalište dolaze sa psima.

osijekizzmaja29.jpg

U tom smjeru bi, a prema iskustvima sličnih gradova, još nizvodnije na Dravi napravili posebno kupalište na kojemu bi bio omogućen dolazak kupača i njihovih ljubimaca, najčešće pasa“, kazuje Ibriks.

[blockquote]POGLEDAJTE: U svibnju 2013. Osijek će dobiti aquapark vrijedan 54 mil. kuna[/blockquote]

Tekst: D.Kuštro (Glas Slavonije)
FOTO: SiB.hr 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari