VIDEO: Podijeljeno 1.500 litara svježeg mlijeka

Problematika hrvatskih mljekara stigla je i do središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića. Nezadovoljni proizvođači čak 1.500 litara svog mlijeka odlučili su besplatno podijeliti građanima.

Problematika hrvatskih mljekara stigla je i do središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića. Nezadovoljni proizvođači čak 1.500 litara svog mlijeka odlučili su besplatno podijeliti građanima. Odaziv je bio očekivano velik!

Za litru besplatnog svježeg mlijeka trebalo je čekati u dugačkom redu. Mnogi će se složiti, kako je ovo prava slika današnjeg hrvatskog društva. S jedne strane uništeni proizvođači kojima se više ne isplati proizvoditi, a s druge strane siromašni građani kojima je i mlijeko postalo luksuz.
Na središnji osječki trg mlijeko je stiglo s desetak farmi s područja Đakovštine. Donijele su ga supruge proizvođača koji prosvjeduju.


Mljekari podršku imaju i od Osječko-baranjske županije. Zamjenik župana Željko Kraljičak, poručio je, da država mora urediti svoje tržište, te da je Ministarstvo poljoprivrede dužno voditi brigu o mljekarima.  Da je to što se zadnjih dana događa mljekarima sramota, slažu se i u Humanitarnoj udruzi «Rijeka ljubavi».
Kako će ova priča završiti, ostaje nam za vidjeti. Novi potezi države i proizvođača pokazati će ima li hrvatsko mljekarstvo budućnost.

VIDEO:

TEKST: www.stv.hr

FOTO: Rijeka Ljubavi facebook

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari