Krajem ljeta počinje obnova Srednjike

Nova gumena podloga na košarkaškom i rukometnom terenu, tartan staza umjesto zemljane, obnovljena zgrada, natkriven mali bazen. Tako bi trebala izgledati popularna "Srednjika" početkom iduće godine kada je planiran završetak radova.

– U fazi smo izrade idejnog rješenja koje bi trebalo sadržavati sve ono na čemu smo inzistirali. To je u prvom redu uređenje atletske staze na način da ćemo postaviti tartan stazu koja bi omogućila sportašima i rekreativcima da trči po podlozi na kojoj je puno manji rizik za ozljede nego na postojećoj zemljanoj – kaže direktor Sportski objekata Zvonko Ibriks, te dodaje.
Gumenu površinu ćemo postaviti i na košarkaško i rukometno igralište, dok ćemo ostala igrališta prevući novim slojem asfalta.

Novo odbojkaško igralište i dječji kutak

Ibriks ističe kako planiraju izgraditi još jedno odbojkaško igralište, a novost bi trebao biti i igralište za djecu.

– Želimo da na Srednjoškolsko igralište dolaze i roditelji s djecom koja će se moći zabaviti u ograđenom igralištu s modernim dječjim spravama. Upravo zato želimo urediti dječji kutak i na taj način stvarati naviku dolaženja na Srednjiku od malih nogu.

Idejni projekt bi trebao sadržavati i obnovu zgrade u kojoj se nalazi bazen.

Mali bazen u kojemu su tisuće naših sugrađana naučile plivati je nenatkriven. Jedan od prioriteta je upravo natkrivanje bazena kako bi mogao raditi tijekom cijele godine – ističe Ibriks.

Skate park ostaje

Iako se dosta govorilo o izmještanju Skate parka iz kompleksa Srednjike Ibriks otkriva kako Skate park ostaje tu gdje je.

Skate park se savršeno uklapa u Srednjiku, jer imamo spoj klasičnih i ekstremnih sportova. Nama je cilj da Srednjika živi tijekom cijele godine, a upravo Skate park uvelike pridonosi životu na Srednjici.

 [blockquote] Svjetla se ne gase zbog sigurnosti

Direktor Sportskih objekata odgovorio je na pitanje zbog čega tijekom zime nisu gasili svijetla iako je zbog sibirskih hladnoća Srednjika bila prazna.

– Svjetla su naša borba protiv vandalizma i uništavanja imovine. Imalo smo iskustava da su vandali koristili mrak i uništavali imovinu, a znalo je biti i razbijenih boca koje su bile prijetnja rekreativcima – objašnjava Ibriks.[/blockquote]

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari