Mogućnost američkih investicija u Osijek

Mogućnosti američkih investicija na području grada Osijeka bile su glavna tema razgovora gradonačelnika Krešimira Bubala s Davidom Christopherom Allenom, savjetnikom u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

Mogućnosti američkih investicija na području grada Osijeka bile su glavna tema razgovora gradonačelnika Krešimira Bubala s Davidom Christopherom Allenom, savjetnikom u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj.

U okviru razgovora, predstavljene su gospodarske prednosti Osijeka, kao i nastojanja Grada Osijeka da se te prednosti kvalitetno iskoriste. Gosti su se imali prilike upoznati s potencijalima Gospodarske zone Tenja te procesom izgradnje zone Nemetin. Aktivnosti u vezi s korištenjem plovnoga puta Drave i Dunava, izgradnja Adrenalinskog parka, kao i uređenje hostela u staroj jezgri Tvrđi, u suradnji s Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom, uvelike će pomoći razvoju turizma.

Ovdje, u Osijeku, želimo građanima ponuditi mogućnosti rada i kvalitetnog življenja, a time i osigurati budućnost novih naraštaja. Želimo privući investitore te u ovom slučaju, kada je o SAD-u riječ, iskoristiti naše komparativne mogućnosti” izjavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuvši značajno američko ulaganje u Osijeku – Tvornicu etanola, čija će izgradnja uskoro početi. Ujedno je i podsjetio kako otkup i prerada hrane, kao i finalna proizvodnja, predstavljaju velik potencijal za investitore na ovom području.

Impresioniran sam Vašim planovima, pratit ćemo ih i nastojati se u što većoj mjeri uključiti, jer Hrvatska nije samo Zagreb…ova nam je regija uistinu značajna i pruža velike mogućnosti. Na žalost, i naših investicija u Hrvatskoj nema dovoljno, stoga ćemo se potruditi i situaciju promijeniti” rekao je savjetnik Allen te dodao kako se podrobno žele upoznati s gospodarskim, ali i društveno-političkim aspektima Osijeka i regije.

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari