Prometni redari ispisali 107 upozorenja, slijede kazne!

"Od prošloga su tjedna u Osijeku aktivni prometni redari, koji su u tih nekoliko dana rada ispisali 107 upozorenja građanima" rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo otvarajući 97. kolegij.

Prometni redari imaju propisane odore i reguliraju stanje prometa u mirovanju te su velika potpora radu komunalnih redara i prometne policije” pojasnio je gradonačelnik. Među ostalim, prihvaćen je prijedlog Rješenja o sklapanju Ugovora o izvođenju radova na održavanju nerazvrstanih cesta, pješačkih zona, staza, nogostupa, parkirališta i trgova prema programima prioriteta mjesnih odbora i gradskih četvrti na području grada Osijeka u 2012. godini s tvrtkom Unikom d.o.o. Osijek. Ukupna vrijednost radova iznosi 4.830.000,00 kuna.

Prihvaćen je i prijedlog Rješenja o osnivanju Organizacijskog odbora za nagradu Zlatni cvijet Europe 2012. i imenovanju njegovih članova te nacrt Odluke o izmjeni Odluke o grobljima, kojom bi se građanima omogućilo plaćanje grobne naknade u dvije rate, prva do 30. svibnja, a druga do 30. studenog za tekuću godinu.

Najviše pozornosti izazvao je zahtjev Kluba vijećnika HDSSB-a u Gradskom vijeću Grada Osijeka za razrješenje predsjednika Gradskog vijeća, smatrajući kako Gordan Matković više ne predstavlja vijećničku većinu. Dodatno potaknuti njegovom inicijativom od 02. ožujka 2012. podnositelji zahtjeva smatraju kako je Matković prekoračio ovlasti predsjednika Gradskog vijeća, prekršio odredbe Poslovnika te naštetio ugledu Gradskog vijeća. Detaljnju je proceduru, pred novinarima, pojasnila Jadranka Nikolov, tajnik Grada Osijeka.

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

FOTO: Lampaš, SSC forum

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari