Osijek ponovo ostaje bez pauk službe?!

Nakon što je prošle godine u travnju obavljanje pauk službe preuzela tvrtka Lozić, Osijek bi uskoro ponovo mogao ostati bez službe za izmještanje vozila.

Nakon što je prošle godine u travnju obavljanje pauk službe preuzela tvrtka Lozić, Osijek bi uskoro ponovo mogao ostati bez službe za izmještanje vozila.

Tek što su vozači na ulicama Osijek postali svjesni da će ih nepropisno parkiranje stajati živaca i novaca, a tramvajci naviknuli da će vozilo parkirano na tramvajsku prugu biti brzo uklonjeno na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća naći će se prijedlog odluke o sporazumnome raskidu ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti izmještanja vozila sa javne površine.

Kako se navodi u prijedlogu, razlog raskida ugovora, na zahtjev Auto centra Lozić, sa 1. svibnja jest nemogućnosti daljnjeg kvalitetnog ispunjavanja obveza utvrđenih Ugovorom zbog organizacijskih i financijskih poteškoća te nelikvidnosti u njihovom trgovačkom društvu.

Pogledajte: Prometni redari ispisali 107 upozorenja, slijede kazne!

S obzirom da za 2012. godinu nisu dostavili garanciju banke za uredno izvršavanje ugovorenih obveza Grad nema drugog izbora osim pristati na raskid ugovora koji je trebao vrijediti sve do 2021. godine. Napomenimo i kako su podmirene i sve dosadašnje obaveze prema gradu koje su iznosile 25% od ukupnog iznosa faktutiranih usluga.

“Ukoliko Gradsko vijeće prihvati ovakav prijedlog, Grad će raspisati novi natječaj za obavljanje pauk službe pa se nadamo kako će se do svibnja pronaći nova tvrka zainteresirana za tu službu,” rekao nam je pročelnik za komunalne djelatnosti, Milan Kamenko.

Podsjetimo kako je Osijek već jednom ostao bez pauka kada je koncesiju izgubila tvrtka Livaja. Tada je privremeno te poslove obavljao GPP, a sada se ipak očekuje kako se slični problemi neće ponoviti.

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: Osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari