Osijek će uljepšati tisuće novih cvijetova

Osijek će i ovoga proljeća ukrašavati 56.000 raznobojnih maćuhica i tulipana. U cvjetne gredice jesenas su radnici Unikomovog "Zelenila" posadili 56.250 sadnica maćuhica i lukovica tulipana, ali ipak nedostaje oko 500 komada sadnog materijala!

“Sadnice su dobro podnijele oštru zimu, ali problem na javnim cvjetnim površinama je učestalo otuđivanje sadnica, naročito neposredno nakon sadnje. Nedostaje petstotinjak komada, najviše u Parku kralja Petra Krešimira IV. Trenutno, Unikomova RJ Zelenilo obavlja proljetno grabljanje travnjaka u parkovima, naseljima i svim zelenim površinama. Aktualno je orezivanje, odnosno reduciranje krošnji platana u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića (64 stabla), zatim oblikovanje krošnji kuglastih bagrema (379) u ulicama: Reisnerovoj, Strossmayerovoj, Vinkovačkoj, Opatijskoj, Mihanovićevoj, Muckeovoj, Sunčanoj, na Trgu Ivana Pavla II. i u Vrtu Jagode Truhelke. Hortikulturno se uređuje i novi kružni tok u Ulici sv. L. B. Mandića, gdje će stajati sustav za navodnjavanje kao što će biti ugrađen i na kružnom toku u Ulici Josipa Reichla Kira. U okviru proljetnih poslova cvjetne gredice i rundele sa sezonskim cvijećem bit će okopane na površini 2.320 četvornih metara, a trava oplijevljena. Proljetna rezidba ruža obuhvaća površinu 3.963 četvornih metara. U svibnju planiramo sadnju ljetnica na gredicama sezonskog cvijeća i to ukupno 58.000 komada (begonija, petunija, Tagetes, Ageratum, Cana indica, Coleus, Pennisetum, Ipomea…), najavljuje Unikomovaglasnogovornica Tatjana Elez.

Cvjetnu priču upotpunit će 11 gradskih fontana koje Unikom priprema za početak rada i proradit će, prema nalogu Grada, do travnja.

Tekst: N.Špoljarić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari