Matković smjenjen s mjesta predsjednika Gradskog vijeća

Gordan Matković smjenjen je s dužnosti predsjednika gradskog vijeća na inicijativu osam vijećnika HDSSB-a.

Vijećnici HDSSB-a zamjerili su Matkoviću što je zloupotrijebio poziciju predsjednika Gradskog vijeća zatraživši izmjene statuta grada po kojima bi gradsko vijeće imenovalo skupštine trgovačkih društava, a posredno i direktore. Prema važećem statutu članove skupštine društava imenuje gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Sve ovo ste pokrenuli zbog nezadovoljstva mjestom na listi za parlamentarne izbore. Svojim postupcima doveli ste u opasnost funkcioniranje gradske vlasti, a to nikome ne bi trebalo biti u interesu godinu dana prije izbora – rekao je Ivica Završki ispred HDSSB-a.

Gordan Matković negirao je vezu između njegovog nezadovoljstva mjestom na listi i sadašnje situacije.

To nema veze jedno s drugim. Gradonačelnik je pojedinim direktorima naređivao što će raditi i smatram da je to direktno petljanje u rad uprave društava. Onda nam uprave ni ne trebaju – rekao je Matković.

Podršku zahtjevu HDSSB-a dali su HNS-ovci Zoran Ranđelović i Renata Žuža, HSLS-ov Josip Vrbošić, HDZ-ovi Ivan Vuletić i Josip Škorić, te član SU Ivan Jakobljević. Svo oni su u svojim istupima naglasili kako ne žele da Osijek ponovo bude grad slučaj, te kako je godinu dana prije izbora Osijeku potrebna stabilna vlast, a građani će na izborima reći svoj sud.

VIDEO:

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari