VIDEO: Savjeti mladih predstavili projekte za 2012. godinu

Nakon vrlo uspješne suradnje u prošloj godini savjeti mladih Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije zajedničke projekte nastaviti će i u ovoj.

Nakon vrlo uspješne suradnje u prošloj godini savjeti mladih Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije zajedničke projekte nastaviti će i u ovoj. Pripremili su niz besplatnih projekata za mlade, kao i brojne prilike da mladi kroz volontiranje pomognu zajednici.

Prvi projekt gradskog Savjeta mladih besplatni je tečaj Zumbe u glazbenoj dvorani Medium koji počinje 24. travnja, trajat će puna dva mjeseca, dva puta tjedno. Od 16. travnja do 30. svibnja traje i tečaj plesa, a u svibnju će se ponovno birati najbolji maturantski slogani grada i županije koji će biti nagrađeni s dvije tisuće kuna.

U lipnju savjet mladih prvi puta održava i novi filmski festival, a u srpnju ljetni sportski kamp. Županijski savjet mladih, pak, organizira tečaj tradicionalnih plesova koji završava 31. ožujka velikom zabavom. U svibnju se nastavlja edukacija o internetskim tehnologijama koja će trajati pet punih tjedana. Savjeti mladih nastavljaju poticati i rad studentskih udruga.

Nastavljaju se i tečajevi samoobrane u gradu Osijeku, a uskoro i u Donjem Miholjcu. Do kraja mjeseca planiraju obići i sva veća mjesta županije gdje će maturantima podijeliti 200-ak volonterskih knjižica. Osječki savjet mladih uključio se i u natječaj za Zlatni cvijet Europe te će u suradnji s Kohortom oslikavati zidove u gradu. Na glavnom gradskom trgu pokrenuti će i akciju protiv žvakaćih guma za čije se čišćenje troše značajna sredstva.

A već sutra (subota) u 11 sati zajedno s gradonačelnikom Bubalom, Savjet mladih zaustavljati će bicikliste na Promenadi i dijeliti besplatna svjetla. Medijski pokrovitelj akcije “Osvijetlimo bicikle” je SiB.hr

Tekst i video: STV

Foto: SiB.hr arhiva
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari