Osječki dizajneri Maja i Krešmir dobili još jedno međunarodno priznanje

Maja Matas i Krešimir Miloloža, mladi dizajnerski dvojac iz studija Mint, sa svojim nagrađenim dizajnom ambalaže Christmas tea uvršteni su u knjigu EAT ME (Appetite for design) izdavačke kuće Victionary iz Kine koja okuplja izuzetne radove sa područja dizajna vezanog za prehrambene proizvode.

Dizajn ambalaže pod nazivom Christmas tea koji je u kolovozu 2011. godine osvojio nagradu u profesionalnoj kategoriji organizacije Core77 iz New Yorka kao jedini rad hrvatskih dizajnera te u društvu renomiranih svjetskh tvrtki, objavljen je u knjizi EAT ME (Appetite for design) izdavačke kuće Victionary iz Kine.

Mladi dizajnerski dvojac koji djeluje kao studio Mint dobio je upit za suradnju od strane izdavaštva iz Hong Kong-a na šta su odmah pristali.

“Bila nam je velika čast kada su nam se javili čak iz Kine sa interesom za naš dizajn. Knjiga nas je jako oduševila jer je i ona sama dizajnirana na način da izgleda kao odgriženi kolač i dostupna je u dvije varijante, mliječna ili bijela čokolada, tako da već sama po sebi predstavlja dobar dizajn” ističu dizajneri.

Knjiga EAT ME (Appetite for design) sadrži radove na temu dizajna u prehrani iz područja produkt dizajna, dizajna ambalaže, brendiranja, interijera i umjetnosti.

“Jesti više nije isključivo iskustvo mirisa i okusa, Eat me izdvaja dio suvremenog života u kojem je hrana medij za promicanje socijalne interakcije. Ovom publikacijom smo objedinili najnovije iz svijeta dizajna sa posebnim uvidom od strane stručnjaka i poduzetnika.”

Mint:

O dizajnerskom dvojcu: U srpnju 2010. magistriraju na Studiju dizajna, Maja smjer industrijski dizajn, Krešimir dizajn vizualnih komunikacija i počinju 2011. djelovati zajedno osnivajuči studio Mint (www.mint.com.hr). Njihov prvi zajednički projekt je rezultirao osvojenom 1.nagradom za logotip Ministarstva Prvosuđa Republike Hrvatske. Sljedeći projekt osvaja međunarodno priznanje u profesionalnoj kategoriji za dizajn ambalaže pod nazivom Christmas tea na natječaju renomirane organizacije Core77 in New York-a. Također, još za vrijeme studija pojedinačno imaju iza sebe niz dostignuća, neki od njih su nagrade i izlaganje na Magdalena Festivalu kreativne komunikacije u Mariboru, Danu D u Zagrebu, Vienna Design Weeku u Beču, Biennalu dizajna Bio22 u Ljubljani i drugim priznatim manifestacijama iz područja dizajna. Osim izložbi i natječaja, internacionalno sudjeluju na konferencijama i predavanjima čime aktivno prate svjetske trendove sa područja dizajna.

Victionary

Victionary je osnovan 2001. u Hong Kongu, Kini kao multidisciplinarna platforma za kreativce koja nudi usluge dizajna i te izdavačka kuća za publikacije sa područja dizajna kojih je do danas više od 50.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari