VIDEO: Zdenac dobiva i rasvjetu, obnova gotova do ljeta

Secesijski zdenac na osječkoj promenadi trenutačno je u fazi obnove, a svoj novi obnovljeni izgled zdenac bi trebao dobiti već početkom ljetnih mjeseci.

Secesijski zdenac na osječkoj promenadi trenutačno je u fazi obnove, a svoj novi obnovljeni izgled zdenac bi trebao dobiti već početkom ljetnih mjeseci. Obnova je vrijedna nešto više od 240 tisuća kuna, a financira ju grad Osijek.

Ovaj zdenac Osijek je na dar dobio od grofa Pejačevića 1903 godine. Nekada je krasio Gradski vrt, no od 1968 godine ovdje mu je stalno prebivalište, i tako će za sada i ostati, ali u nešto lijepšem izdanju. Naime, zdenac će u postpunosti biti uređen, ali naravno na način da zadrži svoj izvorni oblik, tako će se sanirati tragovi vremena, vandala, ali i Domovinskog rata, dok će krovište zdenca koje se trenutačno nalazi na restauraciji u Višnjevcu, dodatno zasjati.
simfonija_pod_zvijezdama_13_07_2011_sibh

Tako će Osječani vrlo brzo ponovo moći uživati u svom zdencu, a koji će dobiti i novu primjerenu rasvjetu, a što će zasigurno pridonjeti još čarobnijem ugođaju simfonije pod zvijezdama, ali i možda nekim novim ljubavima koji će se roditi upravo na ovom zdencu.

[span class=notice] POGLEDAJTE: GALERIJA: Simfonija pod zvijezdama 2011 [/span]

VIDEO:

TEKST: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari