VIDEO: Osijek u punom cvatu dočekuje Zlatni cvijet Europe

Poznato je već, vjerojatno svima, kako je Osijek službeni hrvatski kandidat za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe. U jakoj konkurenciji 2400 gradova iz 12 europskih zemalja, Osijek je jedini grad koji nije u sastavu EU.

Poznato je već, vjerojatno svima, kako je Osijek službeni hrvatski kandidat za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe. U jakoj konkurenciji 2400 gradova iz 12 europskih zemalja, Osijek je jedini grad koji nije u sastavu Europske unije.

Uskoro u Osijek stiže komisija Zlatnoga cvijeta ocijeniti čistoću i urednost grada, zelenilo, ali i cijeli grad.

Zbog toga, ali i dolaska lijepoga vremena, sve je više radnika Unikoma koji vrijedno rade kako bi naš grad bio što zeleniji i rascvjetaniji. Kosi se, orezuje, uređuje i sadi.

Pogledajte: Škrabotine po zidovima ruše izglede za Zlatni cvijet

U svibnju kreće se i u sadnju ljetnica na gredicama sezonskog cvijeća i to ukupno 58.000 komada. Ove godine za takve i slične poslove grad je osigurao gotovo 10 milijuna kuna. No, ono što se sve češće događa je krađa posađenoga cvijeća.

No, ipak sve to polako prelazi granice. Jer posljednja krađa prijavljena je i policiji. Nije nestalo desetak maćuhica već 40 buxusa, grmlja na novom kružnom toku u Ulici leopolda Bogdana Mandića. Posađeno je novo grmlje, no trebalo bi svima nama biti u interesu da grad izgleda ljepo. Da čuvamo posađeno ali i sami doprinesemo da grad izgleda ljepše.

Poznato je već kako u lipnju u Osijek stiže i komisija Zlatnoga cvijeta, pa bi na ostavljanje dobroga dojma trebali misliti svi, a ne samo neki. Grad Osijek nešto će više novca uložiti u uređenje, no neće činiti samo to.

Pogledajte: Što treba promijeniti prije dolaska komisije za Zlatni cvijet?

U subotu 21. travnja u Osijeku će se, kao i diljem Hrvatske, održati akcija zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. . Riječ je o najvećoj globalnoj ekološkoj akciji u povijesti, na svjetskoj razini poznatoj kao “Let’s do it”, u kojoj prvi put sudjeluje i Hrvatska pa i Osijek. Cilj akcije je u jednom danu očistiti što veći broj divljih odlagališta otpada. U akciji sudjeluju svi! Pa dajmo svi svoj doprinos i učinimo Osijek još ljepšim gradom nego što je sad.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari