Industrijska zona Nemetin predstavlja jedan od ključnih projekata gospodarske politike Grada Osijeka

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima, obišao je lokaciju buduće Industrijske zone Nemetin, u koju se ove godine planira uložiti blizu pet milijuna kuna.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima, obišao je lokaciju buduće Industrijske zone Nemetin, u koju se ove godine planira uložiti blizu pet milijuna kuna.


Industrijska zona Nemetin u izgradnji predstavlja jedan od ključnih projekata gospodarske politike Grada Osijeka. Stimuliranje i razvoj poduzetništva trajno je implementirano u ciljeve Osijeka, bilo kroz gospodarske zone ili stimulativne mjere. U Osijeku i njegovim zonama, pa tako i najnovijem projektu Zone Nemetin, poduzetnici će pronaći izniman potencijal za ulaganje i velike pogodnosti.

Ministarstvo gospodarstva RH proglasilo je Industrijsku zonu Nemetin kao drugu najperspektivniju zonu u Hrvatskoj. Zona Nemetin predstavlja prvu eko-gospodarsku zonu na području Hrvatske. Kroz partnerstvo sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, bit će izgrađen i Znanstveni centar za obnovljive izvore energije.

Poduzetnici koji će na prostoru Industrijske zone Nemetin razvijati djelatnost vezano uz obnovljive izvore energije mogu očekivati i od 90 posto nižu otkupnu cijenu zemljišta. Tvrtka koja će u gospodarskoj zoni imati više od 50 radnih mjesta imaju dodatne popuste od 20 posto, a tvrtke koje su izvozno orijentirane imaju 10 posto nižu otkupnu cijenu. Poduzetnici početnici također kupnju zemljišta mogu realizirati po povlaštenoj cijeni.
Investitori u gospodarske zone mogu na rok od pet godina imati obročno plaćanje komunalnog doprinosa. Na području Industrijske zone Nemetin komunalni doprinos naplaćuje se po cijeni od 15 kuna za prostorni metar.

TEKST: Blaženka Alerić, www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari