Ovoga ljeta Osijek postaje grad dobrih poruka

Mladi okupljeni oko udruge Breza pokrenuli su projekt koji su nazvali "Osijek – Grad dobrih poruka", a cilj im je kroz akciju na društvenim mrežama, uz potporu medija, te kroz radionice u udrugama i javnim ustanovama, skupiti što veći broj osobnih, pozitivnih i inspirativnih poruka koje će osmisliti građani Osijeka.

Riječ je o akciji u sklopu koje će, nakon odabira najboljih poruka, mladi iz generacije Millennialsa (mladi rođeni između 1980. i 1995.) ispisati inspirativne poruke na oronulim pročeljima, kantama za smeće, išaranim podvožnjacima… u obliku minigrafita. Namjera je osječke mladosti Osijek učiniti toplijim mjestom za život i pokazati Osječanima da nije sve tako crno.

Ciljevi projekta su: potaknuti mlade da preuzmu ulogu aktivnih građana sudjelovanjem u vođenju radionica stvaranja kreativnih poruka, postići prepoznatljivost Osijeka na nacionalnoj razini kao prvoga i grad u kojem je pokrenuta inicijativa za bolje raspoloženje građana te uključiti marginalizirane skupine (djeca i mladi iz ustanova socijalne skrbi, mladi s invaliditetom, manjine…) kroz radionice održane u ustanovama i organizacijama koje rade s takvim skupinama. Projekt će se provoditi do kolovoza 2012. godine.

Pravila su jednostavna: poruka treba biti osobna; napisana u 2. licu (primjer: “Baci smeće, a i pokoju brigu“, “Ne brini, dobra si majka“, …) i ne smije sadržavati više od 8 riječi (uključujući veznike, prijedloge…) Poruke se mogu slati do 20. lipnja putem e-maila: grad.dobrih.poruka@gmail.com, a dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 272-818.

Tekst: I.Mihaljević (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari