Večeras svečano otvorenje secesijskog zdenca

Koncertom Big Banda Art kluba Osijek i legendarnog VIS-a Lavine večeras (20h) će službeno  biti otvoren obnovljeni secesijski zdenac uz dravsku promenadu, čija obnova trenutačno završava.

Koncertom Big Banda Art kluba Osijek i legendarnog VIS-a Lavine večeras (20h) će  službeno  biti otvoren obnovljeni secesijski zdenac uz dravsku promenadu, čija obnova trenutačno završava.

Zdenac je jedan od simbola Osijeka, koji je 1903. godine gradu Osijeku poklonio grof Pavao Pejačević, a 1968. godine prebačen je iz tadašnjeg perivoja Gradski vrt na travnjak uz promenadu.

Obnovu provodi tvrtka Zuber iz Višnjevca, koja je izabrana na javnom natječaju, uz nadzor Konzervatorskog odjela u Osijeku. On je u povijesti više puta obnavljan, ali ni jednom nakon Domovinskog rata pa je na njemu puno ratnih ožiljaka te tragova zuba vremena i vandala. Zdenac se obnavlja po projektu arhitekta Milka Puncera i tvrtke Urbos, a troškovi su 250 tisuća kuna. Izdvaja ih Grad iz sredstava spomeničke rente“, kaže dogradonačelnica Danijela Lovoković.

[span class=camera]POGLEDAJTE: Simfonija pod zvijezdama 2011.[/span]

Svi radovi su više-manje završeni, a još se samo uređuje okoliš i postavlja dekorativna rasvjeta. Zdenac će u punom sjaju dočekati svečano otvorenje 19. svibnja“, najavljuje Lovoković.


Tekst: T.L. (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari