Pliva će Osijeku darovati dječju igraonicu u Tvrđi

S ciljem educiranja građana o korisnosti svakodnevnog hodanja od minimalno 30 minuta, Pliva je i ove godine organizirala javnozdravstvenu akciju pod nazivom "Volim hodanje", koja se ovoga vikenda održala u Osijeku.

S ciljem educiranja građana o korisnosti svakodnevnog hodanja od minimalno 30 minuta, Pliva je i ove godine organizirala javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Volim hodanje, koja se ovoga vikenda održala u Osijeku.

Zabrinjavajuće je koliko djeca, ali i stariji, provode sjedeći ispred svojih televizijskih i kompjutorskih ekrana, a sve manje hodaju. Redovitim hodanjem tijekom 30 minuta, pet dana tjedno činimo dobro svome zdravlju. Akciju organiziramo od 2006. godine, ove godine u travnju i svibnju akcije se održavaju u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku. Cilj nam je da građani prihvate hodanje kao svakodnevnu naviku, jer pozitivno utječe na niz stanja u organizmu. Pozivamo građane da se kroz cijeli mjesec uključe u akciju i time poboljšaju svoje zdravlje, a ujedno i sudjeluju u humanitarnoj akciji. Za svaki prijeđeni kilometar jedna kuna ide u dobrotvorne svrhe, a u Osijeku će to biti namijenjeno za dječju igraonicu na otvorenom u Tvrđi“, kaže Iris Bujas, koordinatorica javnozdravstvenih projekata Plive.

Stoga su građani skupljali tri pečata kojima su potvrdili prehodane kilometre, te na cilju predali mape Plivinim suradnicima. Prva ruta kretala se od Trga Ante Starčevića, pa Europskom avenijom sve do Tvrđe kojoj se pridružila i Željka Musa sa svojim trogodišnjim sinom.

djeca_zoo

Mnogo hodamo i nastojimo svaki dan to činiti koliko nam prilike dopuštaju. Sada ćemo ići do Tvrđe, što je otprilike dva kilometra. Redovno hodanje utječe na zdravlje, a to je i više nego dovoljan razlog da postane rutina svakog pojedinca“, kaže Željka.

Angelina Naranđa odabrala je drugu rutu koja počinje na Trgu Ante Starčevića i ide promenadom sve do Tvrđe.

Došla sam biciklom iz Brijesta, a sada ću barem pola sata hodati. Često s prijateljicama idem u duge šetnje, a za zdravlje činim sve pa je tako hodanje moja najomiljenija rekreacija“, kaže Angelina.

Tako je u prvih sat vremena od početka akcije na pultu pečate zatražilo 70-ak građana, koji su tako prepoznali važnost ove akcije, te osigurali veću Plivinu donaciju, a s druge strane učinili dobro po svoje zdravlje.


Tekst: Ivana MIHALJEVIĆ (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr arhiva


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari