U ovoj godini 30 milijuna kuna za tramvajsku prugu kroz Višnjevac

U prostorijama MO Višnjevac potpisana su dva ugovora vezana uz rekonstrukciju ceste i izgradnju tramvajske pruge u Ulici bana Josipa Jelačića, u Višnjevcu.

U prostorijama MO Višnjevac potpisana su dva ugovora vezana uz rekonstrukciju ceste i izgradnju tramvajske pruge u Ulici bana Josipa Jelačića, u Višnjevcu.

Riječ je o Ugovoru o izradi projektne dokumentacije i Ugovoru o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za Ulicu bana J. Jelačića u Višnjevcu i dijela Ulice Nove Dalmacije (do Dalmatinske ulice) u Josipovcu. Ugovor o sufinanciranju potpisali su gradonačelnik Krešimir Bubalo i Tihomir Glavaš, direktor Županijske uprave za ceste, a sufinanciranje se odnosi na projektnu dokumentaciju za III. i VI. fazu zahvata, odnosno rekonstrukciju ceste, kolnih ulaza i oborinske odvodnje te zacijevljenje kanala Crni fok u punom koridoru ulice, u iznosu od 225.000,00 kuna.

Po završetku postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka te su Ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta građevinsko prometnog rješenja Ulice bana J. Jelačića u Višnjevcu i dijela Ulice Nove Dalmacije (do Dalmatinske ulice) u Josipovcu potpisali gradonačelnik Krešimir Bubalo i Josip Bošnjak, direktor Rencona. Vrijednost ugovora iznosi 618.750,00 kuna. Projekt će se provoditi u sedam faza, a osim rekonstrukcije ceste i izgradnje tramvajske pruge, obuhvaćena je javna rasvjeta, odvodnja, pješačke i biciklističke staze, zacijevljenje kanala Crni fok, trafostanice, servisne ceste, parkirališta i ispravljačke stanice.

[span class=camera]FOTO: Idejno rješenje tramvajske pruge kroz Višnjevac[/span]

“Izgradnja tramvajske pruge i rekonstrukcija županijske ceste u Ulici bana Jelačića u Višnjevcu jedan je ključnih zajedničkih projekata ove godine, u koji će Grad i Županija zajednički uložiti blizu 30 milijuna kuna. Grad Osijek planirao je oko 20 milijuna, a Županija približno 9 milijuna kuna” zaključili su gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

Tekst: Osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari