“Osijek nije grad depresije i mržnje”

Povodom danas objavljenog članka na portalu New Europe, a kojega je preuzeo Tportal konferenciju za novinare održali su Savjeti mladih grada Osijeka i OBŽ.

Povodom danas objavljenog članka na portalu New Europe, a kojega je preuzeo Tportal konferenciju za novinare održali su Savjeti mladih grada Osijeka i OBŽ.

Istaknuto je kako se članak ovakvoga tipa ne može shvatiti ozbiljno, ali su dužni reagirati i zaštiti ugled grada Osijeka.

Laž je da su Osječani puni mržnje prema osobama druge nacionalnosti što najbolje potrvrđuje činjenica da u Osijeku nije zabilježen niti jedan veći međunacionalni incident za razliku od zapadne Europe u kojoj iz dana u dan jača rasizam i ksenofobija. Također, ne treba zaboraviti da je upravo iz Osijeka vođena politika koja je rezultirala vraćanjem okupiranog hrvatskog istoka i podunavlja u sastav hrvatske države bez i jedne jedine kapi prolivene krvi.

Nebuloznom su ocjenili i činjenicu kako su građani puni mržnje prema stanovnicima ostalih dijelova RH kada je slavonsko gostoprimstvo poznato ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. O tome najbolje govori izjava Daniela Dhersa (svjetskog prvaka u BMX-u): “Ni zašto ne bi propustio Panonnian challenge i uživanje u prekrasnog gradu, ne samo zbog vožnje i nego zbog odmora”

Istaknuli su kako je Osijek grad u kojem se održavaju brojne sportske i kulturne manifestacije međunarodnog karaktera, kako u njemu studira više od 20 tisuća mladih iz cijele Hrvatske od kojih mnogi nakon završetka studija ostaju živjeti u Osijeku.

[important title=Neke od činjenica…]Vijeće za prevenciju grada Osijeka proglašeno je najuspješnijim takvim vijećem u RH jer je uspjelo uvelike smanjiti stopu kriminaliteta u odnosu na prijašnju godinu.

Grad Osijek je dobitnik velike nagrade za sigurnost 2011. godine, koju dodjeljuje udruga menadžera sigurunosti.

Grad Osijek je grad prijatelja djece.

Grad Osijek je multikulturan i multietnički grad.

Grad Osijek je ponosni domaćin najvećeg regionalnog natjecanje u extreme sportovima “Panonnian challenge”, poznatog regionalnog festivala urbane glazbe “UFO”.

Grad Osijek prepoznat je kao zelen i čist grad pa je tako ušao i u uži izbor za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe kao jedini grad koji nije u EU.[/important]

Na samome kraju, pozivamo autora navedenog članka neka posjeti naš grad u kojem će osjetit bogat sadržaj brojnih događanja na području grada, a ukoliko izrazi želju i okolice, zaključili su mladi.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari