VIDEO: Osječanka proslavila 100 godina

Velika rođendanska fešta organizirana je protekloga vikenda u restoranu Bendek, a ispred slavljenice Anđe Perić našla se torta s brojkom – 100!

Velika rođendanska fešta organizirana je protekloga vikenda u restoranu Bendek, a ispred slavljenice Anđe Perić našla se torta s brojkom – 100!

Tridesetak članova četiri generacije njezine obitelji okupilo se s različitih strana, čak i iz inozemstva, da proslave 100. rođendan svoje majke, bake i prabake Anđe Perić.

U čestitkama su se pridružili predstavnici Grada Osijeka, predvođeni gradonačelnikom Krešimirom Bubalom, koji je stoljetnoj slavljenici uručio buket cvijeća i tortu.

“Ove godine dvije osječke stogodišnjakinje proslavile su rođendan, a ne znam imamo li muških stogodišnjaka. Drago mi je što gospođa Anđa, koja je podrijetlom iz Hercegovine, ima tako veliku obitelj. Vidi se da su Boga molili i borili se u životu. Svima im želim dobro zdravlje i dug život”, poželio je Bubalo.

Dugovječna prabaka živi u Srijemskoj ulici, zajedno sa 76-godišnjom Zorom Marjanović, najstarijom od ukupno pet kćeri. Iako vitalna, slavljenica nije bila raspoložena za razgovor s novinarima pa je njezinu tajnu dugoga života pokušala otkriti upravo kći Zora.

“Majka još uvijek sve razumije i zna ispričati, samo što baš ne čuje dobro… Da bolje čuje, bila bi k’o direktor! Bistar razum ima i sa 100 godina. Što se tiče nekog njezinog recepta za dugovječnost, pa ne znam… Uvijek se jako brinula o sebi i jela puno zelenila – salata, raštike, poriluka, a najviše špinata”, objasnila je kći Zora.

VIDEO:

Tekst: T.Levak (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari