Vijesti / Regija

suđenje bivšem ministru

Banožićeva obrana traži da mišljenje centra za forenziku i nalaz vještaka ne budu dokaz

Banožićeva obrana traži da mišljenje centra za forenziku i nalaz vještaka ne budu dokaz
Davor Javorović/PIXSELL

U studenom prošle godine Mario Banožić sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić

Obrana bivšeg ministra Marija Banožića, koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo muškarac, zatražila je izdvajanje nezakonitih dokaza, no Općinski sud odbio je njihov prijedlog.

Kako je sada za 24sata potvrđeno na Sudu, Mario Banožić je po braniteljici, odvjetnici Kseniji Vržina, dana 8. srpnja 2024. podnio žalbu na rješenje optužnog vijeća Općinskog suda u Vinkovcima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U žalbi u cijelosti osporava navedeno rješenje zbog bitne povrede kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Naime, obrana i nadalje smatra kako se iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024.", potvrđeno je vinkovačkom sudu. 

Bivši ministar obrane, podsjetimo, u studenom prošle godine sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić, inače otac dvoje djece. Gotovo pola godine kasnije, protiv njega je podignuta optužnica u kojem ga se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. RTL je u svibnju ekskluzivno objavio izjavu ključnog, ujedno i jedinog živućeg svjedoka nesreće, vozača kamiona koji je vozio ispred Banožića kobnog jutra i koji tvrdi da ga je bivši ministar pretjecao.

"Ako sam kočio, kako sam pretjecao", kasnije je rekao Banožić u intervjuu Andriji Jarku i podijelio javnost, ali i prometne stručnjake. Osim tvrdnje da nije pretjecao, tvrdio je da se sa Šarićevim kombijem nije sudario "far u far", odnosno frontalno kako se ranije govorilo.

EKSKLUZIVNI INTERVJU Banožić za RTL: "Nisam bio pijan, nisam pretjecao, on je prešao u moju traku"

Banožić je kazao kako očekuje od vještaka da utvrde kako su zapravo izgledali kobni trenuci i gdje je počelo njegovo kočenje. I njegova odvjetnica Ksenija Vržina najavila je da će tražiti novo vještačenje i na tome bazirati njihovu obranu. "To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku, ne znači da je gospodin Banožić pretjecao", kazala je svojevremeno.

Nesreća u kojoj je sudjelovao ministar Banožić
prvi put javno progovorio Jedini svjedok nesreće: "Banožić me pretjecao"

 


Izdvojeno

Reci što misliš!