Vijesti / Regija

BUDITE NA OPREZU

DHMZ upozorava: Danas u Slavoniji grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i olujnim vjetrom

DHMZ upozorava: Danas u Slavoniji grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i olujnim vjetrom
Dubravka Petric/PIXSELL

Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere

DHMZ izdao je posebno pripćenje vezano uz grmljavinsko nevrijeme koje je najavljeno za danas. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme. Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća vjerojatnost za izraženo grmljavinsko nevrijeme je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, no značajna vjerojatnost također postoji i u središnjoj Hrvatskoj.

Izraženih pljuskova može biti već u petak prema večeri te u noći na subotu, a u drugom dijelu subote (22. lipnja 2024.) atmosfera će biti izuzetno nestabilna te je gotovo sigurno da će se lokalno razviti grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom (moguć je promjera zrna veći od 5 cm) te prolazno olujnim, moguće i orkanskim udarima vjetra.

Poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom također je moguć u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu.

Izraženijih mjestimičnih pljuskova i grmljavine može biti i tijekom nedjelje (23. lipnja 2024.), a nestabilno razdoblje nastavlja se i idući tjedan.

Zbog svega navedenog za subotu je izdano narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme za regiju Osijek te žuto upozorenje za regiju Zagreb i Karlovac. Potrebno je naglasiti kako postoji mogućnost da se stupanj upozorenja podigne i na najvišu – crvenu razinu", piše DHMZ.


Izdvojeno

Reci što misliš!