Vijesti / Regija

nova internet prevara

Vinkovčanin pokušao do kredita doći preko Facebooka pa ostao bez 340 eura

Vinkovčanin pokušao do kredita doći preko Facebooka pa ostao bez 340 eura
Igor Kralj/PIXSELL

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i otkrio počinitelj protiv kojeg slijedi kaznena prijava

PU vukovarsko-srijemska danas nas izvještava o novom slučaju internet prevare. Naime vinkovačka je policija zaprimila prijavu 40-godišnjaka da je prevaren prilikom pokušaja dobivanja kredita.

40-godišnjak je putem društvene mreže dogovorio kredit od više tisuća eura. Na zahtjev osobe s kojim je kontaktirao, uplatio je naknadu za obradu kredita u iznosu od 60 eura, a potom je dobio SMS poruku, poslanu naizgled od banke, da mu je novac uplaćen na račun te da uplati 280 eura za aktivaciju kredita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je i to uplatio, počinitelj je tražio da uplati još 50 eura za porez. Provjerom kod banke, 40-godišnjak je utvrdio da nije zaprimljena nikakva uplata na njegov račun niti su mu slali SMS poruku o uplati te je shvatio da je prevaren.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i otkrio počinitelj protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Prijevara, zaključuje izvješće policija.


Izdvojeno

Reci što misliš!