Vijesti / Regija

prijeti mu zatvor

Otac u Slavoniji istukao sina. Sin (14) ga prijavio policiji

Otac u Slavoniji istukao sina. Sin (14) ga prijavio policiji
Davor Puklavec/PIXSELL

Otac se pravdao provokacijama od strane sina, a tužiteljstvo je predložilo kaznu zatvora od godinu dana

Otac u dobi od 39 godina uhićen je nakon što je u jednom selu u Slavoniji istukao malodobnog sina u dobi od 14 godina piše portal Danica.

Kako je navedeno u optužnici, on je početkom kolovoza ove godine oko 19 sati u jednom slavonskom selu u obiteljskoj kući zbog neposluha odlučio fizički kazniti dječaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice.

Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava”, navodi se u optužnici-

Otac je priznao svoje djelo i isto opravdao provokacijama od strane sina koji je odmah nakon incidenta nazvao policiju. Naknadno su sinu utvrđene lake tjelesne ozljede.

Sudu je predloženo da oca osudi na godinu dana zatvora s rokom kušnje od godinu dana.

Uzimajući u obzir način i okolnosti počinjenja djela te životnu dob djeteta, tužitelji drže kako je predložena sankcija razmjerna stupnju krivnje i svim okolnostima.


Izdvojeno

Reci što misliš!