Vijesti / Regija

330 tisuća eura

Još jedan slavonski direktor oštetio državni proračun za velik iznos

Još jedan slavonski direktor oštetio državni proračun za velik iznos
Patrik Macek/PIXSELL

Protiv osumnjičenog 43-godišnjaka je dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenih djela - Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje isprave i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Slavonsko-brodska policija osumnjičila je 43-godišnjaka za više kaznenih djela u gospodarskom poslovanju kojima je oštetio državni proračun za više od 330 tisuća eura te je podignuta kaznena prijavu na Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, priopćeno je u subotu.

Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjim muškarcem provedeno je u suradnji Policijske uprave brodsko-posavske i djelatnika Porezne uprave Područnog ureda Slavonski Brod, priopćeno je iz brodsko-posavske PU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utvrđeno je da osumnjičeni 43-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Brodsko-posavske županije, od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2021., nije izvršio točan obračun, prijavu i uplatu poreza na dohodak te prirez poreza na dohodak od nesamostalnog rada, kao i pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u iznosu iznad 330.000,00 eura (iznad 2.500.000,00 kn).

Za navedeni iznos je oštetio državni proračun Republike Hrvatske, pribavivši trgovačkom društvu nepripadnu imovinsku korist,  navodi policija.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni službenicima Porezne uprave Područnog ureda Slavonski Brod dostavio više desetaka lažno izrađenih izvadaka po transakcijskom računu trgovačkog društva. Temeljem tih lažno izrađenih izvadaka koje je koristio kao prave, svjesno je vodio poslovne knjige s ciljem otežane preglednosti poslovanja i imovinskog stanja, ističe se u priopćenju.

Protiv osumnjičenog 43-godišnjaka je dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenih djela - Utaja poreza ili carine, Krivotvorenje isprave i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

euri novac
56-godišnjak Slavonac oštetio državni proračun za više od 420 tisuća eura!

Osječko-baranjska policija objavila je također danas kako sumnjiče 56-godišnjak da je  kao odgovorna osoba u pravnoj osobi počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“, izvještava nas policija pa u nastavku donose detalje ove prevare.

Naime, od siječnja do svibnja 2022. godine 56-godišnjak s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza nije pravilno i uredno vodio poslovne knjige. S računa pravne osobe podizao je gotovinu, a da nije vodio potrebnu knjigovodstvenu dokumentaciju te je na taj način oštetio državni proračun za iznos veći od 420.000 eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!