Vijesti / Regija

Teška prometna nesreća

Tragedija u Slavoniji: Poginuo 56-godišnji vozač traktora

Tragedija u Slavoniji: Poginuo 56-godišnji vozač traktora
Ilustracija (Borna Filić/PIXSELL)

Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji vozač traktora započeo sa radnjom skretanja lijevo na putni most prilaza poljoprivrednoj površini, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulima. 7 s ozlijeđenima i 5 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba poginula, jedna je teško ozlijeđena i 8 je lako ozlijeđeno, izvještava PU virovitičko-podravska.

Prometna nesreća u kojoj je vozač traktora smrtno stradao na mjestu događaja dogodila se u petak oko 14,20 sati u Mikleušu, na dionici D2 u naselju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji vozač traktora započeo sa radnjom skretanja lijevo na putni most prilaza poljoprivrednoj površini, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način. U tom trenutku je radnju pretjecanja traktora na dijelu ceste na kojem pretjecanje nije dozvoljeno, što je označeno i punom neisprekidanom središnjom linijom na kolniku, već vršio 71-godišnji vozač teretnog vozila nacionalnih oznaka Srbije (kombi). Pri udaru prednje desne strane teretnog vozila u bočnu stranu stražnje lijeve gume traktora je došlo do odbacivanja traktora koji je pri prevrtanju udario u rub putnog mosta  i zaustavio se u putnom jarku u položaju na lijevoj bočnoj strani.

U prevrtanju traktora je vozač traktora ispao sa sjedišta i pao u putni jarak, a traktor je ostao zaustavljen u položaju gume preko njega, zaključuje policija izvješće o ovom tragičnom događaju.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!