Vijesti / Regija

nedozvoljene preinake vozila

Policija tijekom vikenda zbog prekomjerne buke iz prometa isključila 7 motocikala i 2 automobila

Policija tijekom vikenda zbog prekomjerne buke iz prometa isključila 7 motocikala i 2 automobila
Ilustracija/PIXABAY

Na jednom automobilu je utvrđeno 10 većih nedostataka i dva opasna nedostatka, a vozilo je isključeno iz prometa oduzimanjem registarskih pločica

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske su od 14. do 17. rujna proveli pojačan nadzor vozila u cilju utvrđivanja prekršaja vozača koji stvaraju prekomjernu buku te narušavaju javni red i mir.

Kako stoji u izvjeću policije, iz prometa je isključeno sedam vozača motocikla koji su izvršili preinake na motociklima, najčešće preinake su bile na ispušnom sustavu uklanjanje prigušivača zvuka, ugradnja ispušnih sustava koji nisu odobreni i homologirani, nedostaju osvrtna ogledala, registarska pločica nije vidljiva ili je postavljena na nepropisan način. S pet motocikla su oduzete registarske pločice dok su dva vozača odmah otklonili nedostatak odnosno ugradili su prigušivač zvuka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na dva osobna automobila izvršen je tehnički pregled. Na jednom je utvrđeno 10 većih nedostataka i dva opasna nedostatka, vozilo je isključeno iz prometa oduzimanjem registarskih pločica dok je kod drugog osobnog automobila utvrđen veći nedostatak odnosno ugrađen je ispušni sustav koji nije odobren i upisan u prometnu dozvolu.

Iz policije napominju da  službenici Policijske uprave osječko-baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.


Izdvojeno

Reci što misliš!