Vijesti / Regija

rezultati ankete

Svi se slažu - Osijek je najbolji grad u Hrvatskoj za život, ali Slavonija kao regija ipak nije na prvom mjestu

Svi se slažu - Osijek je najbolji grad u Hrvatskoj za život, ali Slavonija kao regija ipak nije na prvom mjestu
SiB.hr

Najviše glasova, 21 posto, dobili su Zagreb i okolica te Istra, a uz bok im je Slavonija za koju je glasalo 20 posto ljudi

Muškarac iz Rusije na Redditu je pitao koji je hrvatski grad najbolji za život. Naime, on i supruga planiraju doseliti u Lijepu našu pa se informirao u kojem su dijelu najbolji životni uvjeti, je li bolje unajmiti stan ili kuću, može li preživjeti s 2000 dolara mjesečno i koji grad je miran, a da nije skup.

Grad koji je dobio najviše pohvala jest Osijek – pun je zelenila, sve je pristupačno i pri ruci, javni prijevoz je uvijek dostupan i točan. Jeftiniji je, kažu ljudi, od Zagreba i gradova na moru, a i dalje je prilično velik za naše standarde.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trgovački centri, fakulteti, srednje škole, gotovo sve je udaljeno 15-25 minuta vožnje, u slučaju gustog prometa. Također, prema onome što sam čuo, stanarina nije ludo visoka, ali to sam upravo čuo pa uzmite s rezervom", napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao:

"Da! Osijek je trenutačno najbolji grad za život. Ništa nije savršeno jer ima komaraca i možda fali neki sadržaj, ali mnogo toga je jako dobro".

Neki su rekli da je okolica Zagreba odlična kada se pogleda omjer troškova i blizina glavnog grada. Zaprešić, Samobor, Velika Gorica, Dugo Selo – sve su to mjesta koja nude mirniji život.

Iako su neki rekli da treba izbjegavati Dalmaciju jer je zimi depresivna, a u proljeće i ljeto, pak, prenapučena, bilo je i onih koji hvale okolicu Splita. Trogir, Podstrana, Omiš, Dugopolje… Tamo se može pronaći vrlo jeftin smještaj, a more je udaljeno samo nekoliko minuta vožnje automobilom.

"Živio sam u cijeloj Hrvatskoj, i volim svoj Varaždin najviše na svijetu, ali najbolja regija za živjeti je Kvarner. Predivno more, ugodni i pitomi ljudi i odlična pozicija jer ti je sve blizu – Zagreb, Dalmacija, Istra, Gorski kotar, Slovenija, Italija, Alpe…", naveo je jedan čitatelj.

Sunčana šetnja Osijekom
bez dileme Stranac na Redditu pitao koji je grad najbolji za život u Hrvatskoj, većina mu odgovorila - Osijek

U povodu navedenog na portalu net.hr odlučili su pokrenuti anketu u kojoj su pitali koja je hrvatska regija najbolja za život. Ponuđeni odgovori bili su Sjeverna Hrvatska, Zagreb i okolica, Slavonija, Istra, Lika i Gorski kotar te Dalmacija.

U anketi je sudjelovalo oko 6500 glasača koji su odlučili sljedeće… Najviše glasova, 21 posto, dobili su Zagreb i okolica te Istra, a uz bok im je Slavonija za koju je glasalo 20 posto ljudi. Zatim slijede Sjeverna Hrvatska (16 posto), Dalmacija (14 posto) te Lika i Gorski kotar (7 posto).

"Teško je reći. Vremena se mijenjaju, nekada je Slavonija bila broj 1, svi su se tu naseljavali, bilo je posla i veoma visok standard u odnosu na druge regije. Za mene i dalje Slavonija!", komentirala je jedna čitateljica na net.hr Facebook stranici dok je drugi čitatelj dodao:

"Da smo pametni bila bi Slavonija od koje možemo imati koristi cijele godine, a ne nekoliko mjeseci kao od primorskih županija".

A čitatelj koji favorizira Dalmaciju napisao je ovo:

"Smiješno pitanje! Dalmacija prva pa velika praznina, a onda borba Istre sa Zagrebom za srebro. Istra nema rijeke i otoke, a i plaže su bolje u Dalmaciji. U zimsko vrijeme Zagreb drži primat".

Oni koji simpatiziraju sjeverne hrvatske krajeve naveli su kao prednost blizinu granice što omogućuje i rad u inozemstvu. A bilo je i šaljivih komentara.

"Sjeverna je najbolja. Došlo je ovdje raditi mnogo Nepalaca, Filipinaca... pa mi domaći više ništa ne trebamo raditi", našalio se jedan čitatelj.


Izdvojeno

Reci što misliš!