Vijesti / Regija

totalno drukčiji od drugih

RTL u babinjama kod ovcokoze iz Petrijevaca: Zovu ga Mali, ima runo, ali i dlaku

RTL u babinjama kod ovcokoze iz Petrijevaca: Zovu ga Mali, ima runo, ali i dlaku
RTL

Kad je RTL prije par tjedana objavio da se kod Osijeka okotila pola ovca, pola koza, za par dana taj je video pregledalo pola milijuna ljudi. Jer, mješanac ovce i koze jako je rijetka pojava. Životinja je odmah postala tema rasprava na društvenim mrežama, a pažnju su dobili i Petrijevci gdje živi

Zovu ga Mali. Svijet je ugledao prije mjesec dana na veseloj farmi punoj života u Petrijevcima. I svojom pojavom iznenadio je sve.

Bio je drugačiji od ostalih, poseban. Ni bijel ni crn, nego smeđ, s dlakom i bijelom pjegom na glavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Negdje dlaka, negdje runo.

Mama ovca bijela, a ovan crno–bijeli, no netko je na farmi bio i smeđe boje. Iste takve boje je bio jarac. I to vrlo živahne osobnosti. "On je bio luđak s njim nitko nije mogao", doznajemo.

Denis Dizdar iz Petrijevaca otkriva nam njegov karakter: "Pa bio je, kako da kažem, luckast, skakao je, pa na sve je skakao."

Sličnu osobnost odmah je pokazao i Mali. Mirna Milas dodaje: "On je takav mali skakao po stolovima, gdje god je stigao on je skakao".

Zaključak se nametnuo sam po sebi. "Svašta se tu dešavalo dok smo mi spavali", doznajemo.

A je li Mali uistinu ovcokoza, željeli su provjeriti s veterinarima.

Mirna nastavlja: "Pisali smo mail, poslali smo slike i 99 posto su sigurni da je to-to. Ali tražili su kontakt broj i nikad se više nisu javili. Voljeli bi, naravno, znati više o njemu, ako se jave, dobro došli su."

Neobična priča proširila se i izvan Slavonije. "Postao je da zvijezda, ali mislim da je to već njegova mama osjetila i da ga je zbog tog micala, nije baš dala ni da ga mi diramo, ni nitko", govori Mirna.

Mali se od mame nije odvajao. Denis kaže da je stalno išao za njom, kad bi ona legla i on bi legao, ako bi krenula, i on bi krenuo.

ovcokoza kozoovca
plod zabranjene ljubavi Čudo iz Petrijevaca: Mama joj je ovca, a tata jarac!

Na farmi je, puno je različitih životinjskih vrsta koje ne samo da se dobro slažu nego očito i vole. Ima tu i magaraca i ovaca i koza. A priča o Malom simpatična je i mještanima Petrijevaca.

Mirko iz mjesta kaže:"To je nevjerojatno, dešava se svašta..." Pa se smije. Ružica primjećuje, nije ni čudno, s obzirom na to kakva su vremena.

Ana primjećuje kroz smijeh: "Postao je to neki novi svijet pa i magarci rađaju ovce ili ovce magarce"

Priča se komentira i na društvenim mrežama.

"Ima stvarno svega, od lijepih do onih komentara koji su dno dna i nisu za komentirati uopće", kaže Mirna.

Malog od komentara više zanima ukusna trava. Lijepo raste i dobro se osjeća na svojoj farmi gdje ga čeka sretna budućnost.

"Zadržat ćemo ga, ostavit ćemo ga i živjet će sretno", otkriva njegovu budućnost Mirna.

Brinut će se o tome i njegova mama koja je i danas po Maloga došla kada je procijenila da je snimanja i medijske pozornosti dosta. Poslušali smo jer bio tata ovan ili jarac, mama je uvijek mama.


Izdvojeno

Reci što misliš!