Vijesti / Regija

ulazili u otključane kuće

Krali i varali po kućama u Baranji, policija im nakon intenzivne istrage napokon stala na kraj

Krali i varali po kućama u Baranji, policija im nakon intenzivne istrage napokon stala na kraj
OBŽ

Trojac je počinio niz krađa u periodu od nekoliko mjeseci, a policija im je napokon stala na kraj

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da su 29-godišnjak, 28-godišnjakinja i 46-godišnjakinja počinili kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Prijevara“.

Naime, nepoznati počinitelji krajem ožujka u Kotlini na području Baranje ušli su u otključanu kuću i ukrali 300 eura iz sobe u kojoj je 74-godišnja vlasnica spavala.
 
Nakon toga, u srijedu je 89-godišnjak posudio 500 eura 29-godišnjaku koji je predstavljenim lažnim stanjem i prikrivenim činjenicama na prevaru naveo da mu se posudi novac, a koji ga je potom podijelio s 28-godišnjakinjom i 46-godišnjakinjom.  
Vlasniku, 89-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta od 500 eura.
 
"Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika utvrđena je osnovana sumnja da je 29-godišnjak počinio još dva kaznena djela krađe. U vremenu od studenog prošle godine do siječnja 2023. godine u Kopačevu i Dardi 29-godišnjak je ušao u otključane kuće iz kojih je ukrao novac te vlasnicima pričinio materijalnu štetu od oko 520 eura", izvijestila je policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


 
Protiv osumnjičenih slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. No, opomena je ovo svima koji ne zaključavaju vrata svojih domova pa svakako savjetujemo da to ne čine u budućnosti jer su ovakvi primjeri učestali.


Izdvojeno

Reci što misliš!