Vijesti / Regija

POD POVEĆALOM ZAKONA

Policija opet pretresa kuću bivšeg načelnika Čeminca: "Čuo sam od novinara da se nešto događa"

Policija opet pretresa kuću bivšeg načelnika Čeminca:
Davor Javorović/PIXSELL

Uskok je u siječnju 2021. pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv njega i sinova

Zlatko Pinjuh, bivše načelnik općine Čemina, već je neko vrijeme u problemima sa zakonom. Među ostali je optužen i da je kao načelnik Čeminca zatražio od dvoje zaposlenika općine da, kao svjedoci u kaznenom postupku koju se vodi protiv njega, lažno iskazuju u njegovu korist, te im je prijetio otkazom ako to ne učine.

Prošle godine je uhićen, a Večernji piše da mu USKOK opet pretresa kuću. Navodno se sumnja u nezakonito zapošljavanje u dječjem vrtiću u općini Čeminac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čuo sam od novinara da se nešto događa, ali još nemam njegovu punomoć o zastupanju pa ne mogu ništa reći", za Večernji je rekao Pinjuhov odvjetnik Hrvoje Grubeša.

Podsjetimo, bivši načelnik općine Čeminac uhićen je 21. travnja prošle godine, u istrazi kojom su obuhvaćeni njegovi sinovi Marko i Ivan, zaposlenica općine Čeminac, zadužena za knjigovodstvo te zaručnica njezina sina.

Uskok ih tereti za kaznena djela sprječavanja dokazivanja, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti te pomaganje u tom kaznenom djelu.

pinjuhova vila
pinjuhova vila? Na Njuškalu osvanuo zanimljiv oglas: "Prodaje se ekskluzivna vila uz jezero"

Osumnjičen je i da je 28-godišnjakinji, koja je zaručnica sina Pinjuhove 51-godišnje izvanbračne supruga, omogućio subvencioniranje stambenog kredita za kupnju stana, naloživši da joj se isplaćuje iznos u visini 75 posto mjesečne rate kredita.

Uskok je u siječnju 2021. pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, njegovih sinova Marka i Ivana te još dvije osobe, a tereti ih se za zlouporabe u sufinanciranju stambenih kredita Pinjuhovim sinovima, kojima je općina oštećena za više od 231 tisuću kuna, prenosi net.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!