Vijesti / Regija

prostor papuka

Vinkovci: Bivša deponija postaje park i veliko igralište

Vinkovci: Bivša deponija postaje park i veliko igralište
Grad Vinkovci

Nekadašnje odlagalište otpada postaje moderni sportsko-rekreacijski centar i prirodna oaza za odmor i opuštanje na 12 hektara površine

Vinkovčanima dobro poznati prostor nekadašnjeg gradskog odlagališta otpada Papuk danas je uređena zelena površina koja će uskoro postati novi sportsko-rekreacijski centar. Vinkovci će tako na čak 12 hektara površine dobiti jedinstven prostor sa sportskim terenima, dječjim igralištima i zelenim oazama za odmor i druženje građana, rekreacijsku zonu u kojoj će uživati sportaši i gdje će se igrati djeca i koja će u konačnici biti mjesto okupljanja brojnih vinkovačkih obitelji.

„Želja nam je da ovo bude sportski centar, dnevni boravak svih Vinkovčana, svojevrsno dvorište za sve one koji možda nemaju vlastito. Malo koji grad se može pohvaliti ovakvom zelenom površinom na udaljenosti zračne linije manje od kilometar od centra grada i sve ćemo učiniti kako bi ovaj prostor zaživio i postao mjesto okupljanja svih naših sugrađana. Uz Lenije i naš središnji park, Papukom ćemo kvalitetu života u Vinkovcima podići na još višu razinu te što je najvažnije, omogućit ćemo novim generacijama ljepše i sadržajnije djetinjstvo”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska prostora na kojem će se spomenuti sadržaji nalaziti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A što se sve može očekivati od sportskih i društvenih sadržaja na Papuku još je rano za reći, sigurno je samo kako će se na najvišem dijelu nalaziti velika sjenica s pogledom na grad koja će služiti za odmor i opuštanje posjetitelja, ali i koju će građani moći koristiti primjerice za proslave rođendana ili održavanje nekih drugih aktivnosti. Sportski dio bit će opremljen igralištima za više sportova, u kompleksu će se nalaziti i igralište za najmlađe, a spominje se i mogućnost izgradnje ograđenog dijela u kojem bi vlasnici pasa mogli raditi i trenirati sa svojim četveronožnim ljubimcima. Gradonačelnik je ovom prilikom najavio da će južni dio Papuka ostati kakav je i sada, zelen i bez dodatnih sadržaja, kako bi svi oni koji žele prošetati prirodom imali svoj mir. Napomenuo je i da na cjelokupnom prostoru kreće dodatna sadanja stabala kako bi u konačnici u ovom dijelu grada imali pravu malu park šumu. Za realizaciju svih ovih planova u Vinkovcima se oslanjaju na EU fondove s kojima imaju itekako dobra iskustva odnosno vrlo dobro znaju kako im pristupiti i kako ih koristiti, za što je i ovoga puta zadužena gradska Agencija za razvoj i investicije VIA. Direktorica Danijela Slipčević ističe kako vrijednost projekta procjenjuju na milijun eura od čega bi 85% trebala biti europska sredstva, dok će se ostatak namiriti iz gradskog proračuna.

Izvor: Ivan Bosančić/FACEBOOK

„Vjerujem kako će projekt biti spreman za prijavu do kraja godine te da ćemo objaviti natječaj. Plan je financirati projekt kroz ITU mehanizam koji je dodijeljen Gradu Vinkovcima kao urbanom području. Ovo je jedan od onih projekata od kojeg će svi imati koristi i koji će direktno utjecati na veliki broj ljudi“, naglasila je Slipčević.

Zanimljivo je da o samom izgledu i sadržajima novog sportsko-rekreacijskog centra na Papuku mišljenje imaju priliku dati i građani koje je gradonačelnik pozvao da mu se obrate sa svojim idejama i željama, a kako bi zajedno Vinkovce učinili još ljepšima.


Izdvojeno

Reci što misliš!