Vijesti / Regija

Nove internet prevare

Ostavili bankovne podatke na lažnim stranicama pa im ispraznili račune

Ostavili bankovne podatke na lažnim stranicama pa im ispraznili račune
Dino Stanin/PIXSELL

U oba slučaja policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem

Osječko-baranjska policija i danas nas izvještava o interent prevarama u kojima su oštećene osobe ostale praznih bankovnih računa jer su prevarantima dale podatke sa svojih kartica misleći da daju podatke dostavnoj službi.

U prvoj prevari o kojoj policija danas izvještava nepoznati počinitelj je 26. ožujka stupio u kontakt s 32-godišnjakinjom zbog kupovine punjača za mobitel preko Internet oglasnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nepoznata osoba je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koju je 32-godišnjakinja upisala svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa, kao i CVV broj nakon čega je s njihovog bankovnog računa umjesto uplate ukupno podignuto oko 1.950 eura.

U drugom slučaju sedamdesetogodišnjak je 25. ožujka dogovorio kupovinu električnog tircikla preko Internet oglasnika s nepoznatom osobom kojoj je dostavio podatke s bankovnih  računa zbog uplate te mu je u dva navrata s bankovnih računa ukupno podignuto oko 6.700 eura.

U oba slučaja policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

"Upozoravamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE", poručuju iz MUP-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!