Vijesti / Regija

Općina Vrbje

23-godišnji Afganistanac uhvaćen u krijumčarenju osoba preko Save

23-godišnji Afganistanac uhvaćen u krijumčarenju osoba preko Save
PU brodsko-posavska

Sinoć oko 21,30 sati u Općini Vrbje policijski službenici Interventne jedinice policije prilikom nadzora državne granice na Savi uočili su gumeni čamac u kojemu se nalazilo osam nepoznatih muških osoba, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske ponovno su spriječili krijumčarenje osoba preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, piše PU brodsko-posavske.

Naime, sinoć oko 21,30 sati u Općini Vrbje policijski službenici Interventne jedinice policije prilikom nadzora državne granice na Savi uočili su gumeni čamac u kojemu se nalazilo osam nepoznatih muških osoba, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po pristanku čamca, a kada su ugledali policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem počele su bježati. Jedna osoba udaljila se plivajući preko rijeke Save u smjeru Bosne i Hercegovine, dok je druga osoba uhvaćena i privedena u Postaju granične policije Stara Gradiška.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana. Policijski službenici kriminalističkim su istraživanjem nad 23-godišnjakom (državljaninom Afganistana), koji je upravljao čamcem, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te će isti uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima kojima je isti pomogao u nezakonitom prelasku državne granice, provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Izdvojeno

Reci što misliš!