Vijesti / Regija

strava u novskoj

Pijani recidivist udario dijete (11) i 18-godišnjaka pa pobjegao

Pijani recidivist udario dijete (11) i 18-godišnjaka pa pobjegao
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Za RTL Danas govori majka ozlijeđenog dječaka u Novskoj. Njega je danas pijani vozač udario i i pobjegao. Potresena traži kaznu za pijanog vozača

Tragovi krvi, ostaci bicikla i tenisica i dalje su na mjestu nesreće. Pijani je vozač naletio na 18-godišnjeg Danijela Osmana i 11-godišnjeg dječaka dok su na nogostupu pokušavali popraviti bicikl.

Ozlijeđeni Osman je rekao: "Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegovi su rođaci naišli u tom trenutku, a Osman je pozvao Hitnu i policiju.

"Iskreno da vam kažem osjećao sam se pogubljeno. Još sam u velikom šoku vjerujte mi, još nisam smiren kako bi trebao biti, stvarno nije laka situacija, stvarno je preteško", kazao je Osman.

Obojica su hitno prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Josip Kolodziej, ispričao je: "Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave."

Dječaka su na daljnje liječenje prebacili u Zagreb. Kirurg Klinike za dječje bolesti zagreb, Rok Kralj, rekao je nije bilo potrebno daljnje neurokirurško liječenje.

Nesreću je skrivio 23-godišnji recidivist koji je, kako je rekla Maja Filipović, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke, bio je pod utjecajem alkohola od 2,3 promila te mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.

Dvadesetrogodišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Pobjegao je s mjesta nesreće, ali ga je ubrzo pronašao Osmanov rođak i uhitila policija.

Ozlijeđeni Osman je ispričao: "On je išao za njim i taj auto je stao kod jedne trgovine. I on je izašao i moj bratić je njega pitao je l' znaš što si napravio. On je rekao ne znam, nisam ništa napravio, a ovaj mu rekao zgazio si dvoje djece, a ovaj kaže nisam nikoga zgazio. Znači, nije bio ni svjestan toga koliko je imao alkohola u sebi.

Reporterka RTL-a Danas razgovarala je ispred zagrebačke Klaićeve bolnice s majkom ozlijeđenog 11- godišnjaka kojeg je pijani vozač u Novskoj udario i pobjegao.

Kako je vaš sin, kako se on osjeća, što vam je rekao?
Trenutno je još jako uplašen. Ima ozlijede glave, noge. Pod velikim je stresom i traumom.

Kako ste saznali što se dogodilo?
Moje dijete je išlo kod prijatelja da se igra i po povratku kući mu se to dogodilo. Saznala sam od dečka koji je bio u tom momentu blizu mog sina koji je također ozlijeđen, ali lakše. On je pritekao u pomoć mom sinu. A još jedan dečko koji je bio tamo držao je u rukama moje dijete dok nije došla Hitna pomoć jer je jako krvario iz glave.

Jeste mogli sada s njim razgovarati?
Razgovarala sam, ali je još uvijek jako slab. Boji se, jedva jede. Uplašen je i samo želi ići kući i da sve to zaboravi.

Vozač je bio pijan, nije imao vozačku, pobjegao je s mjesta nesreće. Što sada očekujete?
On je mogao usmrtiti moje dijete i još jednog dečka i još tko zna koga da ga nisu policija i ostali zaustavili. Tko zna što bi još napravio. Očekujem da bude pravedno i adekvatno kažnjen. Možda je mom djetetu ostavio posljedice i traume za cijeli život. Više nitko na cesti nije siguran.


Izdvojeno

Reci što misliš!