Vijesti / Regija

ore sam?

Poljoprivrednik iz OBŽ kupio najskuplji traktor u Gudovcu. Vrijedan je više od 400 tisuća eura

Poljoprivrednik iz OBŽ kupio najskuplji traktor u Gudovcu. Vrijedan je više od 400 tisuća eura
Damir Spehar/PIXSELL

Ponekad se čini kako je lakše kupiti luksuzni automobil nego vrhunski traktor

Ovih dana održava se veliki poljoprivredni sajam u Gudovcu, a na njega su stigli svi najveći proizvođači poljoprivredne opreme kao i kupci.

Najskuplji među njima, prema pisanju portala mojportal kupio je poljoprivrednik iz Osječko – baranjske županije koji će uskoro biti vlasnik najskupljeg traktora izloženog na Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Još moramo riješiti neke formalnosti, ali da, ovaj traktor marke Fendt koji vidite ispred sebe i koji je najskuplji traktor na sajmu ima svojeg vlasnika", potvrdio je Emil Vranješ.

Ovaj traktor vrhunsko je čudo tehnologije od 420 KS koji ima 9-litarski MAN-ov motor i jedinstveni mjenjač Fendt koji je posebno dizajniran za ovu seriju. Znači, nema kvačila čime su otklonjene mogućnosti da se pokvari. Upravlja se pomoću joysticka-a samo dodavajući gas baš kao u igrici.

"Cijena zavisi o puno faktora, količini opreme i slično. Recimo da je kupac izdvojio oko 400 tisuća eura", kratko su odgovorili sugovornici ne želeći precizirati je li riječ o iznosu s PDV-om ili bez njega.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!